Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 1 juni 2021 Lees meer.

zondag 27 september 2020 Hexathlon Estafettetraining

Beste BAV-leden,

In de coronatijd hebben we ontdekt hoe belangrijk en leuk samenwerken is. In de samenleving als geheel, maar ook tussen sportclubs in de regio. Dat willen we voortzetten. Grootschalige evenementen, zoals de Heuvelrugestafette op 27 september, zijn afgelast. Voor veel hardlopers betekent dat een danige teleurstelling. Maar… vanaf 1 juli mag je wel met meer dan 100 mensen bijeenkomen, buiten en op 1,5 meter afstand. Daarom organiseert AV Triathlon eenmalig de Eemland Hexathlon Estafettetraining! Het gaat hier niet om een wedstrijd of evenement, maar een training. Dan is er geen vergunning nodig. 

Datum: zondag 27 september 2020 vanaf 8.30 uur. 

Met deze estafettetraining onderstrepen we de verbondenheid tussen de zes atletiekverenigingen die letterlijk op loopafstand van elkaar liggen. Veel lopers van deze verenigingen hebben hun wedstrijden geannuleerd zien worden, hebben beperkt kunnen trainen en komen nu weer langzaam in beweging. Het is dan een leuk vooruitzicht om een ‘loopje’ in de regio in het vooruitzicht te hebben. Uiteraard houden wij ons dan aan de Corona-richtlijnen die dan gelden.

Elk van de zes atletiekverenigingen kan maximaal 8 teams van maximaal 6 personen kosteloos inschrijven. Het team legt een ronde van ongeveer 50 km tussen de verenigingen af. Steeds is er één persoon aan het hardlopen, de anderen begeleiden de loper op de fiets. Elk team start bij de eigen vereniging. Onderweg komen de teams op bezoek bij de andere vijf verenigingen. Het clubhuis zal dan als verzorgingspost functioneren. De ene helft van de teams loopt met de klok mee, de andere helft tegen de klok in. De route staat op Afstandmeten.nl en in de RunGo app. Elk team krijgt kosteloos een tracker mee van WE-Link. Zo weten we waar de teams zijn. Meer info: https://we-link.nl/geo-tracks

Meet & greet
Bij elke vereniging is een wisselpunt ingericht. Het bezoekende team krijgt koffie, thee, water of sportdrank aangeboden en kan een ‘gastrondje’ lopen op de atletiekbaan. Uiteraard is er tijd voor een groepsfoto, sanitaire stop (afhankelijk van de openstelling van de clubhuizen) en een meet & greet met de ontvangende vereniging.

Hoe kunnen teams meedoen? 
Per vereniging maximaal 8 teams van maximaal 6 personen uiterlijk 1 september via de contactpersoon van de eigen vereniging (voor de BAV is dit Peter Bakker; zijn e-mail adres is peterbaarn007@hotmail.com)  
Geef daarbij de naam en contactgegevens van de teamcaptain door en de naam van het team.
De teams zijn selfsupporting. De teamcaptains ontvangen half september een tijdsindeling en routebeschrijving. Er is een handmatige tijdregistratie en een officieuze uitslagenlijst.

Hoe lang zijn de etappes? (onder voorbehoud)
AVT – Altis: 7,5 km
Altis – AV Nijkerk: 13 km
AV Nijkerk – Quo Vadis: 10 km
Quo Vadis – BAV: 9,0 km
BAV – Pijnenburg: 10 km
Pijnenburg – AVT: 5,5 km
Totaal: 55 km                       
Lees ook aub de flyer met o.a. info over het parcours!
Download hier de flyer(pdf).

Het zou fijn zijn als wij met een aantal teams meedoen aan deze happening!  


Met sportieve groet,
Namens de Activiteiten Commissie, Peter Bakker