Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

24 april: eerste c/d junioren baan competitie

De kop is er weer af, de eerste baancompetitie is weer achter de rug.

Dat de trainers het weer voor elkaar hebben gekregen om een goed team neer te zetten is uit de eind uitslag duidelijk op te maken.Bij de junioren D 1e divisie hebben de jongens het op geen enkel onderdeel  laten liggen en hebben ze optimaal gepresteerd. Zo begon de ochtend al goed met een 1e plaats bij de estafette, dit is altijd een lekker begin van de dag. Op alle onderdelen mogen maar 2 of 3 jongens uitkomen dus het is zaak hierin de juiste weg te vinden.

Overal zijn we dan ook eerste geworden en we staan zelfs op een 2e plek van ons gebied en staan we vlak achter GAC uit Hilversum.

Het is teveel om alle prestaties van de jongens te noemen maar een paar opmerkelijke prestaties wil  ik toch vermelden, zoals als die van Thijs Buwalda ruim 1e ste bij het kogelstoten en 1e bij de sprint. Che van der Lee won het verspringen en Niels Kuil werd 2e. Pieter Heij liep naar een derde plaats bij het hordelopen wat voor hem de eerste keer was in competitie verband. Verder waren er een 2e plaats (Sven van Miltenburg), 3e plaats (Luc de Jong ) en een 4e plaats (Bébéto Kleintjes) op de 1000m. Luc de Jong behaalde ook nog een 2e plaats bij het Discuswerpen. En Bébéto Kleintjes een 3e plaats bij het hoogspringen.

Bij de meisjes junioren D liepen Rohmana Koops, Ina van Woersem, Lotte Buwalda en Ruth van Maris een goede estafette, met een tijd van 36.54 werden zij  5de. Op de 60 m. sprint, vertegenwoordigd door Ruth en Emma werd hard gelopen, Ruth eindigde als 3de in 9.18 sec. Op de horden waren Rohmana en Lotte degene die het waar moesten maken. Zij werden 8ste en 11de . Bij de meisjes Junioren D was er een uitzonderlijke prestatie neergezet door Ina van Woersem zij sprong maar liefst 1.45 hoog (zij is zelf 1.47 lang) en zij won ook de 1000m.

De jongens C hadden wat pech met hun team omdat Mark afgelopen week zijn arm had gebroken, gelukkig kon Christiaan nu de 4de loper zijn. Samen met Emiel Rigter, Rico v.d. Pol en Ingmar de Klerk liepen zij de 4 x 100 meter in 51.47 sec. Na de estafette was het voor Rico en Ingmar de beurt om te gaan verspringen. Voor allebei niet echt hun favoriete onderdeel maar ondanks dat sprong Rico nog 4.59 en Ingmar een nette 4.40. Ondertussen waren Christiaan en Koen aan het speerwerpen, Christiaan gooide de speer maar liefst 27.87 en Koen zijn verste worp was 24.09. Op de 100 meter horden stonden in de eerste serie maar liefst 3 BAVers aan de start, Emiel, Dylan en Koen moesten het tegen elkaar opnemen. Emiel won deze race in 15.18 sec. een CR(clubrecord), Dylan werd 2de in de race in 15.52 en Koen liep een tijd van 19.77 sec. Na de horden kon Emiel gelijk uitkomen op de kogel, samen met Max. Emiel behaalde hier en mooie 1ste plaats met een stoot van 13.83, ook dit is een CR.  Max deed het ook prima, hij stootte deze keer 7.93 wat heel goed is met een kogel van 4 kilo. Ga er maar aan staan.  Tijdens de 800 meter lieten Ingmar, Luc en Baus goed zien dat zij van de BAV kwamen, Ingmar liep 2.16, Luc 2.17 en Baus 2.50. Zij werden 3de 4de en 10de in hun leeftijdklasse. Op hoogspringen waren Bas en Dylan degene die het waar moesten maken voor de BAV.

Bas eindigde met een sprong van 1.65 als 2de en dat was goed voor een evenaring van het CR. Dylan behaalde een gedeelde 3de plaats met een hoogte van 1.60. Bij het discus werpen waren de gebroeders van de Vuurst samen aan slag. Max gooide de discus 22.19 weg. Dat Bas toch weer iets ouder is kon je zien aan zijn worp, hij gooide de discus maar liefst 28.45. Als laatste onderdeel van deze dag was de 100 meter vlak aan de beurt, aan de start stonden Rico en Sven. Rico liep de beste tijd van de dag, nl. 12.55 sec. Sven liep deze race in een tijd van 13.96 sec.