Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 26 februari 2021 Lees meer.

24 Finalisten van de BAV, bij finale cross

In de prachtige omgeving van de Soester duinen werden zaterdag 17 maart de finale van de crosscompetitie wedstrijden gehouden van dit seizoen. Deels door het bos en deels door de duinen en in het rulle zand moest er worden gestreden om de prijzen of goede tijden. Om de finale te bereiken is een hele uitdaging. Dit jaar is dat 24 (!) jeugdleden van de BAV gelukt.

Lage temperaturen en veel wind zorgden voor ijskoude omstandigheden en maakten de voorbereidingen lastig: wat trek ik aan?, wanneer ga ik bij de start staan?, hoe houd ik mezelf warm?, etc. Na het startschot is alles vergeten en telt alleen nog maar de race. En dat gold ook voor de BAV-atleten.

Jesse Fonken deed het erg goed bij de mini’s en eindigde zelfs als 8e in de finale . Thijs van Amerongen, Teun Hompes en Lucas Hoek hebben ook goed gelopen en eindigden middenin het deelnemersveld van de pupillen C jongens. Teun en Lucas waren trouwens behoorlijk aan elkaar gewaagd. Bij de meisjes liep Thiara Serné goed mee en werd Zoëy Fonken zelfs heel knap zesde.  

Bij de pupillen B-jongens  hebben Vin de Bruin, Joek Boonstra, Hugo van Rens en Kyano Lankreijer als team meegedaan en kwamen uiteindelijk net iets te kort voor het podium. Anders lag dit bij Jette de Jonge, Isabelle Lankreijer, Dot Pouw en Cato Hompes. Zij eindigden wel op het podium, namelijk een 3e plaats als team. Heel knap!

Bij de pupillen A1-meisjes deed alleen Marlou Pronk mee. De race viel voor Marlou zwaar, maar heeft hem goed volbracht in een mooie tijd.

Bij de junioren verschenen twee deelnemers aan de start: Jesse van de Beek en Abigail Noruwa. Jesse heeft 2 km. lang 14,5 km per uur gelopen. Dat is heel behoorlijk. Abigail deed het zelfs nog ietsje sneller, maar die hoefde dit dan ook maar 1,5 km. vol te houden.

Gezien de omstandigheden zijn er erg goede prestaties neergezet en kunnen we concluderen dat er bij de BAV echt hard wordt gelopen.

Dot Pouw in actie.