Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Bav-ers weer terug met ere-metaal uit Groningen

Afgelopen weekend werd weer het NK junioren in Groningen gehouden. De bav was vertegenwoordigt met 11 atleten tussen een groot en sterk deelnemers veld. Op Zaterdag vonden de wedstrijden voor de pupillen en de D junioren plaats en op de Zondag voor C en B junioren.Voor de pupillen stond er een meerkamp en een 1000m op het programma hier deden bij de pupillen B de broertjes Jelle en Thijs van Miltenburg mee en bij de meisjes pupillen A2 Lotte de Jong.De beide jongens starten met de sprint waarop Jelle al gelijk een pr liep. Aan einde van hun meerkamp hadden beide maar liefst 3 pr?s en mocht Thijs nog naar huis met een 3e plaats op de 1000m. Lotte begon haar meerkamp met kogelstoten en dit bezorgde haar al gelijk een pr en dit hield ze ook vol bij de andere onderdelen en mocht huiswaarts keren met 4 pr?s en een scherp clubrecord. Vanaf de junioren is er geen meerkamp meer te maar kun je inschrijven op je favoriete onderdelen. Sven van Miltenburg deed mee op de 1000m, verspringen en horden. Hij begon met de 1000m en liep in een strakke tijd naar het brons. Met verspringen behaalde hij in de finale de 4de plek. Op de horden deed Sven goede zaken en behaalde ook hier een bronzen medaille. Een prestatie om trots op te zijn. Niels Kuil had een druk progamma en deed mee op bijna alle onderdelen. Niels begon de dag met de 1000m wat niet zijn favoriete onderdeel is. Op de 60m sprint behaalde de halve finale en eindige uiteindelijke op de 12e plaats. Bij het hoogspringen behaalde hij met een sprong van 1.30m een 4e plaats. Meteen daarna kwalificeerde hij zich voor de finale kogelstoten. In de finale stootte hij 8.02m wat hem een zilveren medaille opleverde.Luc deed mee bij de junioren D2 waarbij het deelnemersveld steeds sterker en selectiever wordt. Luc begon met de 1000m maar kon doordat hij niet fit was zijn 3e plek van vorig jaar niet verbeteren. Het hoogspringen ging redelijk makkelijk en evenaarde zijn indoor pr. Ook bij het verspringen kwam hij net wat sprongkracht te kort. Op zondag was het de beurt aan de junioren C en B. Mark Rigter begon met de 800m en liep met een mooie race naar een pr. Daarna de kwalificatie rondes voor het kogelstoten, de kwalificatie eis was maar liefst 11.20 met een 4 kilo kogel. Koen Zahradnik en Mark Rigter, haalde kwalificatie net niet al stoten Mark wel een pr, Emiel Rigter haalde al gelijk na één stoot de kwalificatie eis. In de finale stoten hij, als enige C1, zich op het podium en deze stoot was goed voor een bronzen medaille en een clubrecord. Koen deed mee met verspringen, bij dit onderdeel moest je maar liefst 5.15 springen, dit was iets te hoog gegrepen voor Koen. Bij het hoogspringen deed Dylan Jansen mee en kwam tot een hoogte van 1.65 en viel daarmee net buiten de prijzen. Demy Zahradnik liep een goede 200m. Bij het kogelstoten deed ze goed mee behaalde een afstand van 9.06 zij kwam ook nog uit op de 60m sprint daar kwam ze nog wat te kort in dit sterke deelnemers veld. Het laatste onderdeel was de 60m horden hier deden Dylan, Koen en Emiel aan mee. Dylan en Emiel kwalificeerde zich in dit zeer sterke deelnemers veld voor de halve finale. Ondanks de zenuwen liep Emiel een geweldige race en plaatste zich als 4e voor de finale.Dat de spanning er van af spatte mag duidelijk zijn, met een formidabele 8.90,5 honderste achter denummer 3 kan hij super trots terug kijken op deze laatste NK in Groningen.Volgend jaar wordt Nk in Apeldoorn gehouden. De atleten kunnen terug kijken op een geweldig weekend met maar liefst 4 eremedailles eneen grote hoeveelheid pr?s. De BAV kan weer trots zijn op zijn jeugd!