Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Verslag pupillen finale cross te Wieringerwerf

Na een verre rit van bijna 1,5 uur rijden kwamen wij aan in Wieringerwerf. Het parcours was extra zwaar door de vele blubber. Van enkele kinderen bleven de hardloopschoenen of spikes zelfs in de prut vastzitten zodat ze op een sok verder moesten lopen. Als eerste van de pupillen waren het de C?s. Zij moesten 1000 meter lopen over het blubberige parcours. De jongens eerst, dat zijn Mathijs van Wessel, Indy Dral, Wouter Molenaar, Jesse Dijk, Lucas Beckeringh en Jasper Zahradnik. Zij waren lekker warm door het inlopen en hadden er veel zin in. Ze probeerden hun eerste plaats te behouden, want je haalt de finale als team. En ja, dat lukte. Boven op het podium met als prijs een mooie bokaal. De tijden zijn als volgt, Mathijs 4de in 4,52min., Jesse 5de in 4,54 min., Jasper 13de  5.06 min., Lucas 39ste in 5,34 min., Wouter 40ste in 5,37 min. en Indy 41ste  in 5,38 min. De eerste 5 atleten individueel kregen een mooie medaille. Dit was voor Jesse en Mathijs nog een extra medaille erbij. Dan was het de beurt aan de meisjes. Zij waren erg zenuwachtig, zij vonden het een leuk parcours en alleen het bergje was zwaar. Zij werden uiteindelijk als team 4de . Hun tijden zijn Lotte Bleijerveld 10de in 5,32 min., Famke Bles 32ste  in 5,58 min., Sabine Nieuwenhuis 38 ste in 6,01 min. en Danielle Veendrinck 44ste in 6,16 min. Nu kwamen de B-pupillen in actie. Er waren ook hindernissen in de 1.250 mtr. die zij moesten afleggen. Zij moesten over een boomstronk heen springen. De jongens B pupillen hebben een derde plaats van het ploegenklassement in de finale cross veroverd. Een mooie overwinning, een bijzondere beker als prijs hebben zij mee naar huis genomen. Ondank deze moeilijke omstandigheden hebben zij lekker gelopen. De tijden waren:  Thijs van Miltenburg 11de  in 5.35 min., Jelle van Miltenburg 27ste  in 5.59 min., Koen Roskamp 22ste in 5.53 min. en Wessel Terpstra  50ste  in 6.28 min. Er waren 3 meisjes  B-pupillen die naar de finale cross gingen en de uitslag was: Winnie de Groot 22e in 6.12 min. Isabel v.d. Broek 53e in 6.49 min. en Julie Heij 59e in 7.00 min. Na de B?s was het de beurt aan de A1 pupillen, zij liepen 1500 meter. Niels Koelink struikelde bij de start, hij ging als 2de het bos in en kwam als 3de over de finish wat hem een mooie medaille opleverde. De andere jongens liepen netjes hun afstand en finishten vlak achter elkaar.  Bij de meisjes kwam Sophie de Jong als eerste BAV meisje over de finish zij gleed nog uit en viel bij de start. Hier alle tijden van de A1 pupillen: Niels Koelink 3de in 6,18 min., Simon Nijhof 50ste in 7,50 min., Koen Molenaar 60ste in 8,22 min., Stefan Doeven 61ste in 8,38 min., Sophie de jong 23ste in 7,19 min., Sophie van der Burgh 44ste in 7,35 min., Bodine Bakker 53ste in 7,44 min. En Sophie Bleijerveld 63ste in 8,04 min. De jongens A2e jaars hadden zich met maar liefst 6 jongens geplaatst en waren er helemaal klaar voor. De start was zwaar en modderig , maar de jongens zaten vrijwel allen voorin. Na 1500m ploeteren was het Xander Bakker die als eerste van de jongens binnen kwam op een 7e plaats, net daarachter op een 12e plek eindigde Denilson Kleintjes in dit sterke veld. Ruben Rigter finishte als 31e na een goed gelopen race, snel daarna was het Lars Berndsen die op een 39e plaats binnenkwam. Luc van Wessel liep zichzelf naar een welverdiende  43e plaats.En Tjally van Leeuwen wist een goede 55e plek te veroveren op dit zware parcours. In het ploegenklassement eindigde deze jongens op een mooi 4e plek, helaas 1 puntje tekort voor het podium. Daarna stonden de meiden van de A2 aan de start, deze 4 meiden hadden flink hun best gedaan om in de finale te mogen starten. Al snel liep Lotte de Jong in de kopgroep bij de eerste 3 , maar kon haar positie niet behouden, ze eindigde als 5e en dat was goed voor een podium plaats. Roma de Jong finishte als 26e  met daarachter Tamara Went die een 40e plek wist te veroveren. Op een welverdiende 67e plaats eindigde Linde Bouma in dit sterke veld. Na lang wachten op de prijsuitreiking  werd bekend dat deze meiden zich naar  3e plaats  in het ploegenklassement hadden gelopen. Een welverdiende kroon op hun harde werken. Zo kan een ieder nu met goede moed zich  gaan voorbereiden op het baanseizoen.