Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Junioren BAV sluiten crossseizoen in stijl af

Na 3 crosswedstrijden in de subregio?s was het 20 maart tijd voor de regionale finale crosscompetitie in Wieringermeer. Atleten uit Flevoland, Utrecht en Noord Holland streden hier op een drassig parcours om de ereplaatsen. Er waren naast de individuele ereplaatsen ook team ereplaatsen te verdienen. Als eerst voor de BAV stonden de meisjes B junioren aan de start. Deze meiden hadden zich als team geplaatst voor deze finale. Demy Zahradnick, Anouk van Dormolen en Yannicke Kruiswijk stond een zware 3000 meter te wachten. Dat het zwaar was bleek wel toen Demy, vertrokken met twee schoenen, met een schoen aan over de finish kwam. Tijdens de loop was een van haar schoenen in de modder blijven steken. Demy, Anouk en Yannicke eindigden op een respectievelijke 11e, 12e en 13e plaats. Als team eindigde ze op een goede 2e plaats. Na deze meiden waren de jongens C aan de beurt. Voor de BAV stonden 5 jongens aan de start. Bij deze groep waren de verwachtingen hoog gespannen op zowel het individuele nivo als op team nivo. Ingmar de Klerk, Luc van Dormolen, Bas van de Vuurst en de gebroeders Emiel en Mark Rigter moesten laten zien of die verwachtingen terecht waren. Na 1 ronde kwam Ingmar als 5e door en Luc als 8e. Toen ze voor de 2e en laatste keer het bos uitkwamen liep Ingmar op een 3e plaats. Hij wist deze plaats tot aan de finish te behouden. Een zeer goede prestatie. Nu was het wachten op zijn ploeggenoten om te kijken of ze ook hoge ogen konden gooien in het team klassement. Luc kwam als 8e over de finish en Bas als 23e. Omdat de eerste drie telden voor de team puntentelling was het nog spannend welke plek ze zouden behalen. Emiel en Mark kwamen als respectievelijk 48e en 55e binnen in een veld van 60 atleten. Als team wisten deze jongens een 1e plaats te veroveren. Heel knap gedaan in dit sterke veld. Na de C jongen was het enige C meisje, Shirley Dolman aan de beurt. Shirley loopt het laatste jaar steeds verder van voren. De trainers van de BAV waren ook erg benieuwd wat ze nu weer zou laten zien. Shirley wist zich in een veld van 50 meisjes wist ze een uitstekende 16e plaats te behalen. Duidelijk weer een zeer goede stap voorwaarts. Na Shirley was het de beurt aan de jongens d 2e jaars. De BAV was met 4 atleten vertegenwoordigd in een veld van 44 atleten. Luc de Jong wist als BAV atleet te eindigen op een 13e plaats. Deze keer wist Bebeto Kleintje voor Arthur Bouma te eindigen Bebeto eindigde als 15e en Arthur als 20e. Bas Westerhuis wist voor zijn team een nette 25e plaats te halen. Dit betekende dat hij samen met zijn teamgenoten als team een 3e plaats wist te behalen. Bij de jongen D 1e jaars stonden er 57 atleten aan de start. Drie van deze atleten waren lid van de BAV. Het waren Niels Kuil, Che van Lee en Roan Verhoef. Voor alle drie was het voor het eerst dat ze in een junioren crossfinale stonden. Niels wist zich goed te houden binnen dit geweld. Hij wist te eindigen als 19e. Che eindigde 16 plaatsen acht Niels als 35e. Roan vond het zeer zwaar maar was tevreden met zijn 51e plaats. Als team wisten ze niet in de prijzen te lopen. Als laatste junioren moesten de meisjes D1 en D2 lopen. Eerst waren de meisjes D 2e jaars aan de beurt. Ina van Woersem, Rohmana Koops en Juliette de Klerk verdedigden de eer van de BAV. In een spannende strijd wist Ina zich meten met de besten van de regio. In een spannende strijd wist Ina als 5e in de wedstrijd te eindigen. Juliette wist als 10e en Rohmana als 13e te eindigen in de wedstrijd met 36 atleten. Bij de meisjes D 1e jaars stonden ook 3 atletes voor de BAV aan de start. Het waren Ruth van Maris, Emma van Andel en Iris Grims. Ze moesten de strijd aanbinden met 64 andere atletes. Het was al snel duidelijk dat ze zich niet voorin de wedstrijd zouden gaan mengen. Alle drie liepen voor hun doen een goede wedstrijd. Ruth werd uiteindelijk 26e, Emma 61e en Iris 64e. Alles bij elkaar toch een hele prestatie voor deze meiden dat ze zich wisten te plaatsen voor deze finale. Al met al een zeer goede afsluiting voor de junioren van de BAV tijdens dit crossseizoen. De club kan terug kijken op een goed crossseizoen.