Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Core- Stabilitytraining/clinic voor BAV Recreanten in samenwerking met Fytaal uit Baarn

In samenwerking met Fytaal uit Baarn kunnen wij maximaal 15 lopers van de recreanten een training/clinic van 12 lessen aanbieden voor slechts € 48,00 per persoon, dit is slechts € 4,00 per training (uitgaande van 15 personen deelname).

Er zijn naar schatting ruim 3 miljoen hardlopers in Nederland. Er zijn verschillende redenen om hard te lopen, maar grofweg zijn ze te verdelen in 3 groepen: gewichtsreductie/beheersing, ontspanning en prestatie. Natuurlijk is een combinatie van redenen ook mogelijk, die op hun eigen manier bijdrage tot vitaliteit. De meeste hardlopers zullen uitsluiten hardlopen om te trainen. Als je hardlopen als een sport bekijkt, zoals voetbal, dan moet je trainen om te kunnen sporten. Een voetballer doet meer dan alleen wedstrijdjes spelen. Er valt dus nog veel te winnen voor de hardloper.

Tijdens het hardlopen moet er een goede samenwerking zijn tussen hamstrings, bilspieren, liesspieren, bovenbeenspieren en rompspieren.. De timing van samenwerking moet perfect zijn en de klappen moeten opgevangen kunnen worden. Per stap kan een klap wel oplopen tot 2-3 maal het lichaamsgewicht. Hardlopen is een combinatie van het ‘gaan’ ofwel ‘stappen’ en bewegen vanuit de heup. Dit houdt in dat de bilspieren centraal staan tijdens het hardlopen. De bilspieren moeten voldoende kracht en uithoudingsvermogen hebben. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat sterke bilspieren bijdragen tot verbetering in loopefficiëntie, biomechanica en zelfs loopprestaties.

Om betere loopefficiëntie te krijgen (lopen met zo min mogelijk energielekken) is het van belang om voldoende bilspierkracht te hebben, maar ook rompstijfheid kunnen behouden is een belangrijk onderdeel. De buik- en rugspieren moet er voor zorgen dat de romp recht op blijft tijdens het lopen, maar ook dat er geen onnodige rotatie optreedt tijdens het hardlopen. Men spreekt van rotatie als de schouder verder dan het bekken naar voren draait.

Door alle belangrijke aspecten uit de biomechanica van het hardlopen te combineren in extra trainingen zullen uiteindelijk voor een verminderde kans op blessures zorgen, maar uiteindelijk dus ook voor betere hardloopefficiëntie en prestaties. En wie wil dat nou niet?

De trainingen zullen bestaan uit activering van de juiste spiergroepen, het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen van bil- en rompspieren en het toepassen van rompstijfheid tijdens functionele bewegingen. Er zal in 12 weken tijd op een logische, praktische manier getraind worden door gebruik van eigen lichaamsgewicht en verschillende trainingsmaterialen.

“ Bewegen is goed, goed bewegen is beter!” – motto van Fytaal
De trainingen starten op donderdag 28 april 2016 om 20.00 tot 21.00 uur (bij voldoende deelname 15 lopers)
Op donderdag 5 mei zal er geen training plaatsvinden ivm Bevrijdingsdag/Hemelvaart.

Voorwaarden voor deelname:

  • Opgeven voor 20 april 2016 aanstaande en vooraf betalen bij Diana Rubini, 06 549 33 744 of mail rubinidjm@gmail.com  (€ 48,00 per persoon voor 12 lessen, 1x per week CoreStabilitytraining door Fytaal, locatie grasveld naast het clubgebouw van de BAV.
  • Er is maximaal plek voor 15 mensen, Vol = Vol
  • Mocht er eventueel een blessure optreden gedurende die 12 lessen dan is restitutie niet mogelijk
  • De Core Stabilitytrainingen kunnen alleen doorgaan als er 15 lopers zijn die aan deze clinic deelnemen.
  • Mocht blijken dat er veel meer aanmeldingen zijn dan kunnen we kijken of er op een andere dag nog een extra les gegeven kan worden.
  • Advies neem een matje mee deze zijn te verkrijgen bij de Action.

Groeten namens de recreantencommissie