Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Ruim baan voor de wetenschap bij de Atletiekvereniging van Baarn en Soest

Hardlopen wint nog steeds aan populariteit, maar de huidige generatie apps en sensors geven helaas nog geen bewegingsgerelateerde feedback tijdens (of na) een looptraining. Daarom zal op donderdag 7 mei 2015 een bijzondere training plaatsvinden op de atletiekbaan van Soest, met de lopers van het BAAS Running Team. Deze training maakt onderdeel uit van een wetenschappelijk project van het Roessingh Research & Development instituut uit Enschede.

Het doel van deze ‘bijzondere training’ is om data te verzamelen over bewegingsgerelateerde veranderingen die gedurende de (tempoduur)training bij atleten van het BAAS Runnning Team optreden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wijzigingen in loopstijl door vermoeidheid en (andere) indicatoren die relevant kunnen zijn voor bijv. blessurerisico. Op 19 mei 2015 vindt een gelijksoortige training plaats op de atletiekbaan van BAV in Baarn, bij 3 andere atleten van het BAAS Running Team.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met:
Maarten Haegens van het Baas Running Team of Selina van der Vliet, Edgar Cukier of Marcel van der Kuil van het projectteam ‘Life Long Running’.