Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV pupillen en junioren lopen finale Cross

Afgelopen zaterdag 14 maart was de finale van de crosscompetitie. Dit jaar lekker dicht bij in de bossen bij dierentuin Amersfoort. De organisatie had een uitdagend en  pittig parcours gemaakt.

C pupillen
Gewoon door trainen in het bos en goed presteren tijdens de Cross wedstrijden afgelopen winter is de basis geweest voor de uitnodiging om als team mee te mogen doen met de finale van de crosscompetitie bij Triathlon in Amersfoort.

Het was een sterk deelnemersveld maar dat mocht de pret niet drukken. De jongens C pupillen, Maarten Arnoldus, Thorsten Berghegen en Sarwen Perdeciyan stonden als een sterk team aan de start.

Vanaf de brede startlijn werd er door de jongens hard gesprint om een positie in het deelnemersveld te veroveren. Tijdens het hele parcours was het dan ook moeilijk om elkaar in te halen vanwege de smalle paadjes.

Na enkele minuten was het Maarten Arnoldus die als eerste van de BAV jongens over de finish kwam. Thorsten Berghegen en Sarwen Perciyan zaten elkaar op de hielen. Beide wisten er nog een eindsprint uit te halen en Thorsten eindigde voor Sarwen. Voor deze jongens een super prestatie op deze finale.

A1 pupillen
De jongens en meisjes liepen een grote ronde van 1500 meter. Als eersten startten de 4 BAV atleten Mich Sweep, Jesse van Beek, Tim Lauterslager en Sam Vroomman.

De start verliep goed voor de jongens, met een beetje duw en trek werk kwamen ze goed bij het eerste lastige klimmetje.  Mich en Jesse liepen tijdens de wedstrijd vlak bij elkaar. Ze kwamen ook bijna gelijktijdig over de finish in een tijd 7.17 min voor Mich en 7.19 min voor Jesse. Tim liep daar een 25 tellen achter ( 7.44 ). Sam kwam binnen in een tijd van 8.19 min. Mooie tijden mannen en nu op naar de baanwedstrijden.

Bij de meisjes A1 pupillen had alleen Febe Bakker zich geplaatst voor de finale.

Ook bij deze start stond een grote groep ( 77 ) atleten klaar om hun ronde zo snel mogelijk te leggen. De start ging ook hier heel goed. Febe liet zich niet op zij zetten door soms 2 koppen grotere atleten. Febe kwam over de finish in een hele mooie tijd van 7.38 min .Een 29e plaats, klasse!

Jongens A2 pupillen
Het was een grote groep van bijna 90 atleten, na het startschot lag het tempo meteen zeer hoog. Mats Roskamp  en Rens van Rhijn moesten daardoor al veel concurrenten laten voorgaan. Lang konden ze mee in de middenmoot. Mats Roskamp wist een 73e plek te veroveren en Rens van Rhijn kon de 81e plek opeisen.

Jongens junioren C
Samen met Koen Roskamp en Wessel Terpstra stonden er nog 70 atleten aan de start voor een wedstrijd over maar liefst 3.000 meter. In de het eerste deel van de wedstrijd konden Koen en Wessel goed meekomen in de middenmoot. Wessel kwam uiteindelijk als 44e over de streep,  Koen die het tempo moeilijk aan kon kwam als 61e over de streep.

Meisjes junioren C
Hier had alleen Isabel van den Broek zich geplaatst voor de finale. Ze moest dus als enige de eer van de BAV hoog houden. Isabel wist een mooie 36e plaats te bemachtigen

Meisjes junioren D2
Bij de meisjes een ploeg van vier atletes aan de start (Emma van de Beek, Lotte Bleijerveld, Sabien Hillhorst en Famke Terpstra). Naast individueel gingen ze ook proberen een mooie  plek in het ploegenklassement te veroveren. Als eerste BAV meisje was het Emma die als 23e over de streep kwam. Vlak daarachter finishten Lotte (29e)  en Sabien (30e). Famke kwam op een 51e plek binnen. Met de ploeg behaalde de meiden een 7e plek.

Meisjes junioren D2
Aan de start twee jonge junioren die ook aan elkaar gewaagd zijn. Met maar liefst 60 meiden werd er gestart door Yara Jansen en Nadia de Keizer. De dames konden direct goed mee en bleven heel dicht bij elkaar. Een spannende eindsprint moest duidelijk maken wie van deze twee meiden als eerste voor de BAV over de streep zou komen. Met dezelfde eindtijd achter hun naam wist Yara een 27e plek te pakken en Nadia de 28e.

Met deze finale cross is het winterseizoen afgesloten en gaan de pupillen en junioren zich voorbereiden op het komende baanseizoen.