Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV met negen pupillen bij regio-finale

Zaterdag 13 september was de regio-finale van de pupillencompetitie in Veenendaal. Negen pupillen van de BAV hadden zich hiervoor geplaats.

De jongens pupillen D, Thorsten Berghegen, Huub Sweep en Rens Kelder hadden er veel zin in. Thorsten en Huub mochten aan de meerkamp en de 600 meter mee doen. Rens Kelder liep ook de 600 meter finale.

Maar we  begonnen met vortexwerpen, daar gooide Huub 14,4 meter, dat was gelijk de eerste PR. Dan anderhalf uur vrij, was niet erg de zon scheen al lekker.  Bij de 40 meter sprint zat de starter wat te slapen.  Hij begreep niet, dat als je een valse start maakt, je de jongens moet "terug schieten". TIneke gelijk naar de scheidsrechter, maar die was ook al onderweg naar de starter. Huub mocht opnieuw, maar in zijn eentje, beetje jammer! Dan naar verspringen, meestal een goed onderdeel van Huub en Thorsten, maar ze bleven allebei toch onder hun pr. Na een uurtje de afsluitende 600 meter. Tineke had Thorsten en Rens de opdracht gegeven zolang mogelijk bij Huub te blijven. Dat was voor Thorsten al snel te hard. Rens kon lang bij blijven en zelfs lang voor Huub blijven. Maar toen had Huub nog zijn eindsprint, hij werd daardoor toch eerste BAV-er. Alle drie hebben ze een PR gelopen. 

Als enige B pupil had Mich Sweep zich voor de 1000 meter finale geplaatst. Hij finishte in een groepje jongens dat vlak bij elkaar zat en haalde een mooie 10e plaats. Zijn tijd van 3:48:38 was ook een verbetering van zijn PR.

De A1 pupillen jongens hadden zich als team voor de regio finale geplaatst. We begonnen de dag met de estafette, altijd weer een spannend onderdeel. Gaat het wel goed?? Bij de BAV jongens ging het heel goed!! Goede wissels en een hele snelle tijd!

Direct door naar de 60 meter sprint. Jan Vriesman liet zien goed te zijn in dit onderdeel en wist zijn serie te winnen. Jort Mol Lous verbeterde zijn PR op dit onderdeel. Bij het vortex werpen, waar we als BAV A1 pupillen zeer goed kunnen presteren werden er punten gescoord! De BAV jongens wisten hoog te eindigen bij dit onderdeel. Jort wist ook bij vortex werpen zijn PR te verbeteren met wel 3,68m. Als laatste onderdeel stond het verspringen op het programma. Mats Roskamp en Rens van Rhijn wisten beide hun PR te verpulveren. Mats sprong zelfs 40cm verder dan zijn oude PR! Tijmen Hoogendoorn heeft zijn PR van verspringen heel scherp staan en kwam daar steeds maar niet bij in de buurt, maar bij deze wedstrijd wist hij er maar 2cm onder te blijven. Aan het eind van de dag de prijsuitreiking, de jongens gingen als 5de geplaatste de finale in en wisten deze plek vast te houden!

Download hier de complete uitslag.