Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV jeugd met 27 atleten bij finale cross, jongste ploeg wint 2e prijs

Lekker doortrainen in het bos en goed presteren tijdens de Cross wedstrijden afgelopen winter. Dat is de basis geweest voor de uitnodiging om mee te mogen doen met de finale van de crosscompetitie bij AV Nova in Warmerhuizen op 8 maart.

D en C pupillen
De D jongens, Huub Sweep, Thorsten Berghegen en Bouwe Ypma waren lekker warm door het inlopen en hadden er zin in. Hier en daar wat zenuwen, maar dat had gelukkig geen invloed op de prestaties, wat heet! Ze gingen er uiteindelijk met de tweede prijs in het ploegenklassement vandoor!

Daarna was het de beurt voor de C pupillen jongens, hier had alleen Wessel van Velsen zich geplaatst, hij liep een mooie wedstrijd en was blij met zijn vaantje.

B pupillen
De jongens Tim Lauterslager, Julian Hogenkamp, Jesse van de Beek en Mich Sweep, stonden als een sterk team aan de start.

Vanaf de brede startlijn werd er door de jongens hard gesprint om een goede positie in het deelnemersveld te veroveren. Het was Mich die als eerste van de BAV over de finish kwam. Snel daarna volgde Julian, Jesse en Tim zaten elkaar op de hielen. Beide wisten er nog een eindsprint uit te halen, Jesse eindigde voor Tim. Voor deze jongens een super prestatie op deze finale.

Febe Bakker was als enige meisje van de B pupillen geplaatst voor de cross finale. Met een enorme sprint begon zij aan de start. Door haar beweeglijkheid en souplesse wist ze veel atleten in te halen en zat ze al snel in de voorhoede. Ze kon haar positie goed vasthouden tot enkele meters voor de finish. Met de eindstreep in het vizier wist ze er nog een eindsprint uit te halen en werd ze uiteindelijk 20e van de 65 meisjes. Ook een hele mooie prestatie voor Febe Bakker.

A1 pupillen
Bij de A1 pupillen had zich een jongensteam geplaatst. Direct na het startschot moesten de jongens een klein gaatje laten gaan met de eerste lopers. Daar merkte je meteen aan dat het een finale was en dat er heel hard gestart werd. Thijmen Hoogendoorn en Mats Roskamp maakten er onderling een sterke strijd van. Ze wisten elkaar steeds weer in te halen en het nog spannend te maken bij de eindstreep. Waar toch uiteindelijk Mats voor Thijmen over de finish kwam. Dinand te Pas liep keurig zijn eigen tempo en wist met een eindsprint nog een aantal andere finalisten in te halen.

Junioren
Als eerst aan de start de meiden A en B junioren, zij startten gezamenlijk maar hadden hun eigen klassement. Voor de BAV deden Shirley Dolman (A junior) en Dorian Wevers (B junior) mee. Beide meiden liepen in een deelnemersveld met sterke concurrenten, waaronder de Nederlands kampioene op de cross.

Shirley en Dorian waren beiden goed weg voor hun 3000 m . In de eerste ronde liepen ze redelijk voorin en hielden het goed vol tot aan de finish. Dorian werd in haar categorie 11e en Shirley eindigde op een mooie 10e plaats.

Hierna stonden de jongens D2 klaar, zij hadden een sterke ploeg aan de start. Ook deze mannen waren erg snel weg en hielden het prima vol in de harde strijd die er geleverd werd om sommige plekken. Thijs van Miltenburg kwam als eerste van de BAV over de streep op een 23e plaats. Direct erachter was het Wessel Terpstra op een 24e plek. Ook Koen Roskamp zat er dicht op en werd 30e. Daarachter werd Jelle van Miltenburg 40e. Als jongensteam werden ze 6e in het ploegenklassement.

Isabel van den Broek stond als enige van de BAV bij de meiden D2 aan de start. Isabel was super goed weg en zat flink voorin na een paar honderd meter. Helaas kon zij het erg hoge tempo niet volhouden en kon zij op de smalle paden geen eindsprint inzetten zoals ze gewend is. Toch kwam zij op een prachtige 19e plek binnen.

Bij de meiden D1 weer een complete ploeg aan de start met vier gemotiveerde dames die stonden te popelen. Ze waren snel weg en konden de eerste ronde goed mee. De meiden finishten op mooie plekken, Emma van Beek werd 26e. Daarachter was het Lotte Bleijerveld die op een 48e plek binnenkwam. Ook Sabien Hilhorst liep een mooie wedstrijd zij werd 57e. Juno Bakker  eindigde op een welverdiende 59e plek in dit grote en sterke veld. Als ploeg eindigden ze op een 10e plek.

Van de BAV kregen de finalisten een Buff(nekwarmer) en een mooie gele handdoek. Het crossseizoen is hiermee afgesloten, iedereen kan zich weer opmaken voor het zomerseizoen op de baan.