Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Flink afzien bij Trail by the Sea 2014

Afgelopen zondag 23 februari togen Kees Vink, Jeroen Hooijer en Bob Heinis naar Renesse voor de trailrun van “ongeveer” 40 km op de Kop van Westerschouwen. Het was voor de derde keer op rij. Door blessureleed en trainingsachterstand konden helaas drie andere lopers van de B-ploeg niet aan de start verschijnen.


Dit jaar werd het parcours van Trail by the Sea andersom gelopen!
 Na het startschot op het strand, liepen de deelnemers met  een tegenwind van 5 Bft via het strand en smalle duinpaadjes, richting camping de 'Duinhoeve' , langs de rand van het prachtige, maar zompige 'Vroongronden'  naar de eerste waterpost bij  't Lapje' aan de rand van het 'Gradabos'. Vanaf hier richting een waterplas die doorwaad moest worden of met honderd extra ‘strafmeters’ lopend omzeild kon worden. Via grind- en modderpaadjes naar de beruchte bunkers aan de rand van de 'Zeepeduinen', een prachtig gebied beheerd door 'Natuurmonumenten'. Hierna richting 'Boswachterij Westenschouwen' van 'Staatsbosbeheer'. 
Hier stonden er enkele pittige beklimmingen en afdalingen te wachten, maar ook fantastische doorkijkjes en vergezichten en waterpartijen. 

Op het verste punt van het parcours even het bos uit, ter hoogte van strandpaviljoen 'Duinzigt', om weer een stuk strand mee te pakken, waarna de weg door het bos klimmend en dalend vervolgd werd via een waterpost om daarna de beruchte 'Meeuwenduinen' te betreden. Door sommigen aangeduid als het 'Dodemanspad'! Hier gaat het heuvel op en af, maar dan over los zand, weer terug naar de kust. Via het strand opnieuw naar de duinen waar een tijdje over smalle duinpaadjes werd lopen. 
Vanaf hier het strand op- en af  (nu de wind heerlijk in de rug) richting de laatste grote hindernis naar het strand, de hoge trap bij cafe/restaurant 'Zeerust'. (Hoe verzinnen ze het!).Na een laatste zware km op het strand nog 800 meter over het   harde asfalt naar de finish.

De beloofde “ongeveer” 40 km bleek bij het finishen ruim 42 km te zijn geworden.

De winnaar finishte in 2:50:50 (die loopt Rotterdam in 2:20), Kees  kwam op 4:28:20 binnen en Jeroen en Bob gingen gezamenlijk over de streep in 5:11:55. Alle drie hadden maandag nog heerlijke harde benen van deze “NK afzien “ aan de zee.