Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV pupillen weren zich goed op zwaar crossparcours

Afgelopen zaterdag 1 februari was de laatste crosswedstrijd van dit seizoen. Bij AV Zeewolde was een zeer gevarieerd parcours uitgezet. Door het bos, over een dijk en over het strand en dat in 1 wedstrijd.

D pupillen
Bouwe IJpma en Huub Sweep stonden voor de BAV aan de start voor de 1000 meter. Bouwe had er erg veel zin in en wist precies hoe hij zijn race zou gaan lopen: snel starten en bij de finish op een slimme manier tegen de dijk omhoog lopen en dan een eindsprint maken. Huub zag eerst wat tegen de loop op. Eenmaal vertrokken hebben ze beide geweldig gelopen en heel mooie prestaties behaald.

C pupillen
Vervolgens kwamen Guus Roskamp en Wessel van Velsen met goede zin aan de start en hebben beiden gelopen voor wat ze waard waren met als gevolg hele mooie tijden voor de BAV. Daarna mocht Pien de Vooght, die net op tijd het parcours had gevonden, van start. Als een speer was ze weg om bij het smalle gedeelte al voorin het veld te lopen. Dit heeft ze gedurende de race goed vast kunnen houden.

B pupillen
De jongens waren met een groot team aanwezig, het waren Tim Lauterslager, Julian Hogenkamp, Jesse van de Beek, Marten Krikken, Merijn Groot, Mich Sweep en Thijs Brouwer.  Ze stonden te popelen bij de startstreep om in volle vaart weg te kunnen schieten. Na het startschot renden de zeven jongens als een geel peloton het parcours op.

Bij dit parcours door het bos, over heuveltjes, langs het water zat het venijn in de modderige ondergrond waarop gelopen werd.

Mich was de eerste jongen van de BAV die de finish bereikte, waarbij al snel nummer twee, drie en vier (Julian , Jesse en Tim) volgden. Thijs, Merijn en Marten liepen hun eigen race en kwamen ook vlak achter elkaar over de finish.

Bij de meisjes stond Febe Bakker te popelen om aan de wedstrijd te kunnen beginnen. Toen het startschot klonk was de wedstrijd voor haar echt begonnen. Ze hield het goed vol om de 1250 m op volle snelheid te lopen. Bij de finish wist zij nog twee tegenstanders in te halen en viel letterlijk over de lijn met een hele mooie eindtijd.

A1 pupillen
Een grote groep jongens ( 60 ) stond aan de start van hun 1500 m. De jongens vonden het een mooi, maar ook zwaar parcours.

Ruim van te voren voordat het startschot werd gegeven stonden Mats Roskamp, Tijmen Hoogendoorn, Dinand te Pas, Rens van Rhijn en Jort Mol Lous al klaar bij de startlijn voor een goede startplek. Want het is altijd een beetje dringen en duwen voor dat ze mogen vertrekken.

De start verliep goed, niemand was gevallen. Mats ging gelijk met de beste mee en finishte op een mooie 9e plek. Tijmen, Dinand en Rens maakten er een onderling een mooie strijd van wie als 2e BAV pupil over de streep zou komen. In de laatste 200 meter zaten ze nog steeds dichtbij elkaar. Tijmen wist net voor Dinand en Rens  te eindigen. Jort  kwam niet lang daarna over de finish. Mick had het zwaar bij het laatste gedeelte op het strand, maar finishte uiteindelijk in een mooie tijd.

A2 pupillen
Yves van der Meer, Luka de Vrij en Danny van Schaik stonden in een veld van ruim 40 atleten aan de start. De jongens starten snel mee en bij de eerste overgang over de dijk zaten de jongens mooi in de middenmoot. Yves kon dit volhouden tot de streep en eindigde op een mooie 28e plek. Net achter Yves finishte Luka op een 32e plaats en op een welverdiende 40e plaats  eindigde Danny na een goed opgebouwde race.

Bij de meiden stond Rosa Bos aan de start. In een groot deelnemersveld moest zij de BAV eer proberen hoog te houden. Rosa kon goed mee in de eerste helft van de wedstrijd. Zij moest echter op het mulle zand wat concurrenten voor laten gaan. Uiteindelijk eindigde zij met een mooie eindsprint als 26e.

Voor de trainers en atleten is het nu wachten op de overall uitslag, wie gaan er allemaal naar de finale in Tuitjenhorn op 8 maart?