Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV junioren duidelijk zichtbaar tijdens 3e crosscompetitie wedstrijd

Na een afgelasting  van de 2e competitiewedstrijd en weinig wedstrijden de laatste weken was het zaterdag 6 februari eindelijk dan zover. De 3ecrosscompetitie in Amersfoort ging door. De sneeuw was weg, er lag nog wel wat ijs op sommige plaatsen en de wind was nog koud. Triathlon was de organiserende vereniging. Na een afgelasting  van de 2e competitiewedstrijd en weinig wedstrijden de laatste weken was het zaterdag 6 februari eindelijk dan zover. De 3ecrosscompetitie in Amersfoort ging door. De sneeuw was weg, er lag nog wel wat ijs op sommige plaatsen en de wind was nog koud. Triathlon was de organiserende vereniging.Voor de BAV deden er deze wedstrijden geen jongens en meisjes mee met de A jongens en meisjes. Ook bij de B jongens was er geen BAV loper te zien. Blessures waren de oorzaak van deze afwezigheid. Bij de meisjes B stonden er 3 van de 4 BAV meisjes aan de start. Anouk v Dormolen was wel aanwezig maar kon door gezondheidsredenen niet starten. De overige 3 meisjes hielden zich na de eerste ronde goed staand. Bij het ingaan van de tweede ronde ging Shariva Koops op onverklaarbare wijze onderuit. Ze gaf later zelf aan dat het in ene zwart voor haar ogen werd. Hierdoor behaalde ze ook niet de finish. De overig 2 meisjes Demy Zahradnik en Yannicke Kruiswijk werden respectievelijk 6e en 7e. Bij de jongens C was de BAV vertegenwoordigd met 9 atleten. Van deze 9 wisten 4 zich bij de eerste 10 te lopen. Van deze vier werd Ingmar de Klerk overduidelijk 1e in de wedstrijd. Hij wist nr. 2 met 22 sec. te verslaan. Luc van Dormolen wist een verdienstelijke 4e plaats te behalen. Bas van de Vuurst eindigde op een 7e plaats. Mark Rigter wist als 4e loper zich binnen de top 10 te lopen met een 10e plaats. De overige atleten behaalden de volgende plaatsen:  Emiel Rigter 21e, Baus Verbeek 25e, Max van de Vuurst 31e, Dylan Jansen 39e en Levi Rico van d Pol werd 40e. Met deze prestatie hebben de jongens zich naast individueel zeker ook als team weten te plaatsen voor de finale. Hier maken ze goede kans op medailles voor zover de individuele wedstrijd als het ploegenklassement. Bij de meisjes C verschenen 2 BAV atletes aan de start. Shirley had laten weten dat ze er weer erg veel zin in had. Na een zeer goede start wist ze de wedstrijd te eindigen op een verdienstelijke 9e plaats. Naohmy Koops eindigde in dit meisjes geweld als 33e. Toen was het de beurt aan de D junioren. Eerste de jongens D 2e jaars. Voor de BAV stonden er 5 atleten aan de start. Vanaf het begin lieten ze duidelijk zien dat ze wat van plan waren. Bebeto Kleintjes en Arthur Bouma waren als eerste weg na de start. Na 1 ronde bleek Luc de Jong hun positie overgenomen te hebben. Bebeto en Arthur volgden hem op de voet. In een spannende strijd moest Luc een atleet van Triathlon voor laten gaan. Hij eindigde op een nette 2eplaats. Arthur kwam als 5e en Bebeto als 6e over de finish. De overige atleten kwamen binnen als 18e, Bas Westerhuis, en 26e, Tim de Jong, over de streep. Ook deze jongens kunnen als team hoge ogen gooien in de finale als team. Bij de jongens D 1e jaars was het de vraag wat Sven van Miltenburg dit keer zou laten zien. De supporters hoefden zich deze vraag niet lang te stellen. Al snel bleek dat Sven er weer zin in had. Hij werd met een voorsprong van 16 sec. duidelijk 1e. Zijn teamgenoten Niels Kuil (9e), Che van Lee (10e), Bart Greuter (31e) en Roan Verhoef (35e) wisten allen ook een goede wedstrijd te lopen. Che beloofde in de volgende cross voor Niels te gaan eindigen. Nu was het nog wachten op de meisjes D. Er werd begonnen met de meisjes D 2e jaars. Voor de BAV stonden er in deze categorie 3 ?meiden? (Bianca?s angels) aan de start. Deze meisjes worden al jaren gevreesd door de concurrentie. Ina van Woersem, Julliette de Klerk en Rohmana Koops trokken vanaf het begin er strijdlustig op los. 1 atlete van Triathlon, Veerle Bakker, had hier duidelijk geen zin in en liet de BAV meiden achter zich. Dit was wel een beetje balen voor deze meiden. Uiteindelijk wisten ze respectievelijk als 2e, 3e en 6e over de streep te komen. In de finale zullen we zeker nog van hen horen denk ik. Bij de meisjes 1e jaars stonden Ruth van Maris, Emma van Andel en Iris Grims aan de start. Ruth liet vanaf het begin zien dat ze mee wou doen om de eerste plaatsen. Ruth werd uiteindelijk 6e terwijl Emma als 23e en Iris als 27 over de streep te komen. Al met al een geslaagde wedstrijddag voor de BAV junioren. Velen van hen zullen we zeker terug zien in de finale op 20 maart bij AV Wieringermeer terug zien. [flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157623400004730″]