Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

BAV jeugd knalt het jaar uit, BAV (jeugd)atleten bij de Sylvestercross

Op oudjaarsdag is door een fanatieke groep BAV atleten de Sylvestercross op sterke wijze gelopen. Zoals gebruikelijk was de loop in Soest goed georganiseerd. Het wedstrijdparcours lag er goed bij en er werden chips ter beschikking gesteld aan alle atleten voor een individuele tijdmeting. Dit maakte de verwerking van de uitslagen veel eenvoudiger. De volgorde van lopen bij de Sylvestercross was van klein naar groot. Het begon voor de BAV direct al goed met een mooie eerste plaats voor Thijs van Miltenburg bij de jongens pupillen C. Ook zijn broer Jelle en Koen Roskamp kwamen in een snelle tijd over de finish. Bij de meisjes pupillen C liepen Isabel van den Broek, Winnie de Groot, Lotte Blijerveld, Catharina van Lange en Famke Bles om het hardst. Isabel bleek van hen de sterkste. Bij de meisjes pupillen B was enige verwarring over de einduitslag. Het bleek dat Sophie van der Burgh met een verkeerd nummer had gelopen, waardoor zijn ten onrechte naar het podium werd gebracht. Zij bleek uiteindelijk zesde te zijn geworden, ook een zeer goede prestatie in de ijzige kou. Sophie Blijerveld en Lisa Tolner hebben eveneens goed gelopen op het zware parcours. Bij de A pupillen waren Pieter Heij en Lotte de Jong helaas ziek geworden. Sven van Miltenburg heeft zich niet in de prijzen kunnen lopen, doordat hij zich tijdens de race niet helemaal lekker voelde. Niels Kuil had nergens last van en liep een prima race. Bij de meisjes pupillen A verscheen alleen Ruth van Maris aan de start. Zij liep naar een keurige 11e plaats in een veld van 42 deelnemers. Bij de D junioren wist Ina van Woersem een podiumplaats te behalen. In een goed gelopen race wist ze dicht achter de koploper te eindigen. Rohmana Koops werd in deze wedstrijd 16e en Shirley Dolman 22e. Shariva Koops kwam dit jaar voor het eerst uit bij de B junioren. Haar knie blessure weerhield haar van een redelijk goede plaats. Shariva eindigde als 34e in haar wedstrijd. Bas van der Vuurst deed dit jaar voor het eerst mee met de C junioren. In een sterk veld moest hij duidelijk nog velen voor laten gaan. Zelf was hij niet helemaal tevreden over zijn race. Bas werd 49e in zijn klasse. Camiel Kruiswijk liep mee in de korte cross. In het zeer sterke deelnemersveld wist hij zich goed staande te houden. Met een 35e plaats wist hij zijn loopjaar 2008 af te sluiten.