Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV junioren eindigen wederom voorin bij de crosscompetitie

Afgelopen zaterdag was AV Triathlon te Amersfoort de gastheer voor de derde crosscompetitie in onze regio. Met een nat parcours en een lage temperatuur waren de ingrediënten voor een mooie wedstrijd aanwezig. Bij de A/B junioren, zowel jongens als meisjes was het deelnemersveld aardig uitgedund daar er veel atleten dat weekend bezig waren met de NK indoor te Apeldoorn. Voor de BAV stonden Merijn de Klerk en Ruben van der Waals wel aan de start. In hun klasse, B junioren, wisten ze beslag te leggen op de 1e (Merijn) en 2e (Ruben) plaats. In het totaal deden er 11 deelnemers mee. Bij de meisjes B deed Shariva Koops mee. Shariva wist zich in dit deelnemersveld netjes naar een 2e plaats te lopen. Voor deze B junioren zit er zeker een plaatsing in voor de finale in Soest op 14 maart. Bij de meisjes C kwamen er 3 atletes van de BAV aan de start. Demy Zahradnik wist zich in dit deelnemersveld van 28 atletes naar een 9e plaats te lopen. Naohmy Koops en Yannicke Kruiswijk eindigde in de achterhoede bij deze wedstrijd. Bij de jongens C waren de ogen gericht op een strijd tussen een aantal C 1e jaars van de BAV en een aantal C 2e jaars. Ingmar de Klerk moest drie 2e jaars atleten voor laten gaan. In een goed gelopen wedstrijd werd hij netjes 4e. Zijn ploeggenoten Bas van der Vuurst, Mark Rigter, Rico van der Pol werden respectievelijk 10e, 14e en 20e in dit deelnemersveld van 48 atleten. Robin Steinbach, C 2e jaars, werd in deze wedstrijd 21e. Bij de jongens D 2e jaars moest Luc van Dormolen, vorig jaar 3e in de finale, het opnemen tegen geduchte tegenstanders. In een spannende en goed gelopen wedstrijd wist Luc als 6e de finish te passeren. Emiel Rigter wist in het deelnemersveld van 31 atleten als 15e over de finish te komen. Martijn Steinbach kwam als 19e en Koen Zahradnik als 20e over de finish. Baus Verbeek eindigde in deze wedstrijd in de achterhoede. Bij de jongens D 1e jaars waren de ogen gericht op Luc de Jong. Luc, de laatste weken goed in vorm, wist zich in het eerste deel van de wedstrijd netjes voorin te handhaven. In de laatste ronde wist hij met een versnelling zijn tegenstanders op een achterstand te zetten. Zelfverzekerd kwam hij als 1e over de finish en lijkt helemaal klaar voor de finale. In deze wedstrijd, met 32 atleten, werd Arthur Bouwma netjes 12e Hij eindigde twee plaatsen voor Bebeto Kleintjes die 14e werd. Met een 19e plaats voor Bas Westerhuis en een plaats in de achterhoede voor Melvin de Jong en Jochem Portman zal het er voor deze jongens om spannen of ze als team de finale gehaald hebben. Individueel zullen er zeker wel een aantal mogen. Bij de meisjes D 2e jaars wist Shirley Dolman zich zeer goed staande te houden. In een tactisch goed gelopen race wist ze uiteindelijk een 7e plaats te bereiken tussen de 32 deelnemers. Ook Shirley zullen we terug zien in de finale zoals het er nu uit ziet. Bij de meisjes D 1e jaars moest het BAV trio Ina van Woersom, Julliette de Klerk en Rohmana Koops, vriendinnen door dik en dun, het opnemen tegen 23 andere atletes. Vanaf het begin was er een serieuze strijd om de eerste plaats. Uiteindelijk ging een atlete van de organiserende vereniging Triathlon met de eer strijken. Ina werd op 4 sec 2e. Julliette eindigde op een 3e plaats en Rohmana werd 7e in deze wedstrijd. Alle drie atletes zullen we in de finale terug zien. Voor de BAV was het dan ook weer een geslaagde wedstrijd waarin de atleten zich weer duidelijk hebben laten zien. Hopelijk zal dit in de finale op 14 maart bij Pijnenburg te Soest ook het geval zijn. Er zal zeker extra op getraind gaan worden.