Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 3 juli 2020: we mogen weer gebruikmaken van de kantine. Lees het protocol voor kantine gebruik en bezoek.

Kruiswijk stelt teleur op NK indoor atletiek voor junioren

Zaterdag 7 en zondag 8 februari werden in Apeldoorn de Nederlandse kampioenschappen indoor atletiek voor junioren A en B gehouden. In het gloednieuwe Omnisportcentrum stond één atleet van de BAV uit Baarn aan de start. Camiel Kruiswijk deed mee bij de jongens junioren A op de 800 meter.Na een goede voorbereiding de afgelopen weken was het dan eindelijk zover. Zaterdag om 16.05 uur werd de eerste serie, met daarin Camiel, door de scheidsrechter de baan op gebracht. Vanuit de callroom, waar de atleten zich voor de wedstrijd moeten melden, liepen ze onder de baan door waarna ze via een trap op het middenterrein kwamen. Camiel had als doel om onder de 2 minuten te lopen óf om door te gaan naar de finale die zondag werd gelopen. Hij stond 16e op de plaatsingslijst en de beste acht gingen door naar de finale. Hij wist vooraf dat het moeilijk werd maar het was zeker niet onmogelijk. Na zijn warming-up waarbij hij ook een aantal flinke versnellingen deed voelden de benen erg goed aan. Camiel had zelf het idee dat hij klaar was om een fantastische wedstrijd te lopen. Zelfverzekerd maar ook wat gespannen stond hij aan de start. Toen het startschot had geklonken gingen de acht jongens uit de eerste serie van start. Na 50 meter in hun eigen baan gelopen te hebben mochten ze naar de binnenbaan. Camiel zat goed voorin maar hij werd ingesloten. Dit was juist iets wat hij had willen voorkomen. Door het gedrang moest hij dus flink met de ellebogen werken. Na de eerste ronde werd er flink versneld door één van de jongens. Camiel zat toen net wat verder achterin en moest in de bocht buitenom inhalen om het gat met de voorste drie lopers te dichten. Dit lukte maar hij zat nog steeds in het gedrang. Al dit duw en trekwerk was hij niet zo gewend en het kostte hem daarom ook erg veel energie om zijn positie vast te houden. Dit ging ten koste van het lopen. Het was Camiel aan te zien, want na een fantastische doorkomst van 56 seconden op de 400 meter stortte hij de laatste twee rondes behoorlijk in, waardoor alle concurrenten hem voorbij kwamen en de tijd steeds verder op liep. Na 2.10,04 min. kwam Camiel over de finish. Dit was erg teleurstellend, zeker als je weet dat hij al een tijd van 2.01,92 min. op zijn naam heeft staan. Uiteindelijk werd hij 23e waarmee hij absoluut niet tevreden was. Camiel was vrij snel over de ergste teleurstelling heen. Mede omdat hij een man is van de 3000 m steeple chase, een onderdeel dat alleen in de zomer wordt gehouden. Op het NK outdoor voor junioren in Emmeloord ligt het hoofddoel. Daar wil hij proberen een medaille te behalen. Het indoor seizoen is een aanloop daar naartoe. De komende weken richt hij zich op de wedstrijd van 28 februari, eveneens in het Omnisportcentrum, alwaar hij de 1500 meter zal lopen op het Nederlands kampioenschap voor studenten. Hij hoopt zich dan te kunnen revancheren.