Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Dinsdag 29 oktober Coopertest bij de BAV

Dinsdag 29 oktober is het zover. Iedereen heeft inmiddels op de nieuwe baan kunnen lopen. Het winter seizoen is aanstaande. Een goed moment om te bepalen hoe het met de conditie gesteld is. Na alle eerdere edities op de grasbaan kan iedereen zijn PR nu verbreken op de kunststof baan.

Ook voor niet BAV leden een geweldige kans om eens op een echte atletiekbaan te lopen. Iedereen mag geheel kosteloos deelnemen aan deze test.

Een coopertest is een oefening waarbij er in 12 minuten zo veel mogelijk afstand rennend moet worden afgelegd. De test is ontworpen door Kenneth Cooper, een arts bij de Amerikaanse luchtmacht die in de jaren '60 betrokken was bij de begeleiding van Amerikaanse ruimtevaarders. Inmiddels is de coopertest in de sportwereld ingevoerd want het is een handig en snel instrument om iemands basisconditie te bepalen: uit de afstand die iemand loopt in 12 minuten tijd, kan zijn/haar conditiepeil worden afgelezen.

De eerste start vindt plaats om 19.30 uur. Deze start is speciaal voor de jeugd. Daarna zijn in de verschillende snelheid categorieën de recreanten en wedstrijdatleten aan de beurt. Het voordeel van deze, in totaal 3  starts, is dat een ieder zich kan inschrijven in de snelheidsgroep waar hij/zij zich prettig voelt. Zo loopt u nooit alleen en altijd met mensen van een gelijk kaliber. Dit is voor de atleet motiverend en voor de prestatie stimulerend.

Vanaf nu zullen we deze coopertest twee keer per jaar organiseren, zodat u regelmatig de kans krijgt om te zien hoe het met de conditie gesteld is. In het voorjaar van 2014 zal de volgende mogelijkheid zijn om te zien of de conditie vooruit is gegaan. Natuurlijk krijgt een ieder een mooie oorkonde met daarop de afstand en kwalificatie mee naar huis. U doet toch ook mee? Tot dinsdag 29 oktober. Inschrijven kan vanaf 19:00 uur in het clubhuis van de BAV.