Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV loopt giga record op estafettemarathon

In het zelfde weekend dat de Keniaan Wilson Kipsang in Berlijn het wereldrecord op de marathon verbeterde naar 2.03.23. liepen BAV atleten hun eigen record op deze afstand. Ter gelegenheid van de in gebruik name van de prachtige nieuwe atletiek baan werd er een poging gewaagd om met zoveel mogelijk BAV atleten een marathon te lopen.

Dit werd niet zomaar een marathon, maar een estafette waarbij iedere deelnemer steeds 100 meter moest afleggen om vervolgens het stokje door te geven aan een volgende atleet. Met ruim 110 deelnemers was dit een hele logistieke operatie.

Het spits werd afgebeten door Dik Riphagen, één van de oudste, nog hardlopende, leden van de BAV. Hij werd weggeschoten door de heer R. Honing, directievoorzitter van de RABOBANK, Baarn Soest. De heer Honing was speciaal naar de atletiek baan gekomen om samen met de start  de door het stimuleringsfonds gesponsorde geluidsinstallatie officieel in gebruik te nemen. Met een doffe knal starten de wedstrijdatleten, nordic walkers en sportief wandelaars. Zij namen de eerste 15 km voor hun rekening. Natuurlijk werd er snel gestart. Op het scorebord waren de tussentijden en de verwachte eindtijd te zien. Binnen een half uur liet het bord een verwachtte eindtijd van 2.40.00 zien. Dat is ruim 15 km per uur gemiddeld.

De 50 pupillen en junioren die hierna aan de beurt waren schrokken niet van deze tijd. En daar waar de senioren nog wel eens een stokje lieten vallen ging dit bij de jeugd helemaal gesmeerd. Tot ieders verbazing  stond 10 km later een tussentijd van 2.28.00 op de klokken. De snelheid steeg naar bijna 17 Km per uur. een super prestatie van onze jeugdleden die er al een hele dag intensief sporten op hadden zitten.

De recreanten, die deze week heel voorzichtig voor het eerst op de baan gaan trainen, hadden de middag van hun leven. Plezier staat voorop, maar ondertussen wel presteren. Dat is wat de recreanten deden. Tot ieders aangename verrassing wisten deze 40 atleten de laatste 17 km ruim binnen het uur af te leggen. Het gevolg van deze inspanning was duidelijk. Na 105 ronden en 95 meter stond er een eindtijd van 2.21.38 op het scorebord. Een nieuw BAV superestafettemarathonrecord met een gemiddelde snelheid van 17.9 km per uur. Een prachtig resultaat!!

‚Äč

Door het raden van de van de juiste eindtijd konden er mooie prijzen gewonnen worden en werd er geld binnengehaald voor materiaal voor onze nieuwe atletiekbaan. Marina Bos ging er met de hoofdprijs vandoor. Dankzij de sportieve bijdrage van Sportze, Run-2-day-Hilversum, Sportmaster, Intersport, bakkerij veldhuizen, van Baaden schoenreparatie, audivio en het baarns reformhuis konden vele mooie prijzen en prijsjes worden uitgereikt. De BAV dankt deze bedrijven hartelijk voor hun steun.

De middag werd bijzonder plezierig afgesloten met Bob’s bbq, en daarover zal nog lang worden nagepraat!!