Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 3 juli 2020: we mogen weer gebruikmaken van de kantine. Lees het protocol voor kantine gebruik en bezoek.

J.A.M. indoor BAV groot succes

Afgelopen zondag, 22 februari, werd voor de 9e keer de jaarlijkse indoor van de BAV gehouden. 82 atleten, zowel pupillen als junioren, streden om de beste plaats in hun leeftijdscategorie. Naast de grote opkomst van jeugdige atleten was de tribune ook goed gevuld met ouders, broers en zussen en opa?s en oma?s. Het was weer een gezellige en sportieve wedstrijd waar goede prestaties neergezet werden. Vele atleten verbeterden hun persoonlijk record bij de onderdelen 30 meter sprint, hoogspringen en kogelstoten. Voor de C pupillen en de mini?s stond balwerpen op het programma in plaats van kogelstoten. Bij dit balwerpen wist Isabel van den Broek, meisje C pupil, het clubrecord te verbeteren naar 15,13 meter. Een zeer knappe prestatie van deze jongedame. Bij de jongens pupillen A 2e jaars was er bij het hoogspringen een spannende strijd tussen Niels Kuil en Sven van Miltenburg. Beide jongens gingen gelijk op en beiden eindigden ze ook op een hoogte van 1,30 meter. Dit is een evenaring van het bestaande clubrecord. Bij de meisje D junioren 1e jaars deed Juliette de Klerk van zich spreken bij het onderdeel hoogspringen. Met een sprong van 1,40 meter wist ze het clubrecord op haar naam te schrijven. In deze wedstrijd, waar jongens en meisjes gelijktijdig springen, wist ze de strijd goed aan te binden met 2 jongens uit de D 2e jaars groep. Deze jongens eindigden ook op een hoogte van 1,40 meter. Bij het kogelstoten wist Emiel Rigter zijn eigen indoor clubrecord weer scherper te stellen. Met een perfecte stoot wist hij de kogel 13,77 meter ver te stoten. Hierbij wist hij ook de beste Nederlandse jaar prestatie voor zijn categorie te verbeteren. In de Nederlandse seizoenlijst aller tijden weet hij nu een 5e plaats te bezetten op dit onderdeel. Een vast onderdeel tijden deze J.A.M. indoor is de uitreiking van de Jossie. De Jossie is een prijs die in het leven is geroepen om een atleet met veel inzet en doorzettingsvermogen te waarderen. De prijs is genoemd naar een jeugdatleet van de BAV welke, een aantal jaren geleden, op jonge leeftijd is overleden. De prijs ging dit jaar naar Marieke Romeijn een pupil meisje A1e jaars. De trainers van de jeugdafdeling binnen de BAV bepalen gezamenlijk wie in aanmerking komt voor deze prijs. De prijs werd uitgereikt door de ouders van de overleden atleet. Ook was er dit jaar voor het eerst de huldiging van de atleet welke de meeste punten had gehaald in de persoonlijk record competitie. Deze competitie is een initiatief van twee jeugdatleten, Nikki van Asselt en Shariva Koops. Bij de pupillen was het Ruben Rigter die met de hoofdprijs naar huis ging. Bij de junioren was er tot op de laatste week een strijd tussen twee atleten. Uiteindelijk was het Emiel Rigter die aan het langste eind trok. Beide jongens kregen een trofee door de initiatiefneemsters uitgereikt. Dit jaar was er ook voor het eerst een prijsuitreiking voor jeugdatleten die het afgelopen jaar een ereplaats hebben behaald bij regiokampioenschappen (1e plaatsen) en NK (podiumplaats). Het gaat hier om zowel individuele prestaties als team prestaties. Dit is in het leven geroepen nadat bleek dat er toch wel zeer veel goede prestaties waren geleverd op eerder genoemde kampioenschappen. Na wat zoekwerk bleek dat 25 atleten voor een medaille in aanmerking kwamen. Zo waren er afgelopen jaar 1e plaatsen voor teams in regiokampioenschappen cross, podiumplaats NK estafette cross, podiumplaatsen op NK D junioren individueel zowel outdoor als indoor, podiumplaats teams landelijke competitie D junioren. De beste prestaties afgelopen jaar werd overduidelijk neergezet door Emiel Rigter. Hij wist bij de D junioren zowel indoor als outdoor Nederlands kampioen te worden bij het kogelstoten. De prijzen werden uitgereikt door trainer Stefan Leeflang. Tijdens deze indoor waren de leden van de jeugdcommissie actief bij een aantal activiteiten. Zo was er een tweede handsbeurs waar ouders sportkleding en spikes voor hun kinderen konden aanschaffen. Daarnaast was een deel van de jeugdcommissie bezig met het werven van welwillende ouders die een rol zouden kunnen gaan vervullen rondom het jeugd gebeuren. Binnen de jeugdafdeling is men naarstig op zoek naar trainers en ouders welke zitting willen nemen in de jeugdcommissie. (verdere info hierover kunt u vinden op de BAV?site) Op deze site kunt u ook de uitslag en prestaties van de gehouden indoor wedstrijd terug vinden. www.bav-baarn.nl Hierbij wil de organisatie van de J.A.M. indoor alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet bij dit evenement. Uitslagen Hoogspringen JUNIOREN en SENIOREN 30 meter sprint PUPILLEN 30 m sprint JUNIOREN en SENIOREN Totaaluitslag PUPILLEN Ben A Kogelstoten PUPILLEN B en A Totaaluitslag MINIPUPILLEN en C Totaaluitslag JUNIOREN en SENIOREN Balwerpen MINIPUPILLEN en C Hoogspringen PUPILLEN Kogelstoten JUNIOREN en SENIOREN