Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 3 juli 2020: we mogen weer gebruikmaken van de kantine. Lees het protocol voor kantine gebruik en bezoek.

BAV atleten laten zich weer zien op NK cross

Zaterdag 28 februari vond het NK cross voor pupillen en junioren in Gilze-Rijen plaats. Ondanks dat de weersomstandigheden goed waren was het parcours erg modderig. Bij de C pupillen beten de tweeling Thijs en Jelle van Miltenburg het spits af. Zij liepen een ronde van 900 meter. Zowel Thijs als Jelle konden voorin goed meekomen. Na geploeter door de modder en aan een einde nog een heuvel kwam Thijs als 9e over de finish en Jelle maar een paar plaatsen daar achter op de 13e plaats. Deze prima prestatie gaf veel hoop voor de andere BAV atleten. Daarna was Lotte de Jong, pupil A1e jaars, aan de beurt. Zij liep een afstand van 1200 meter. Dit was één grote ronde met ook die vervelende berg op het einde. Lotte zat bij de start lekker voorin en kwam vlak voor het bos door rond de 7e plaats. Daar er erg hard werd gelopen kon Lotte dan ook die 7e plaats niet vast houden maar finishte als 9e. Een prima prestatie bij de eerste tien op een NK. Bij de pupillen A2e jaars verscheen Sven van Miltenburg aan de start. Ook hij moest een afstand van 1200 meter afleggen. Sven zijn directe en altijd aanwezige concurrent Loukili was ook van de partij. Sven wist dat als hij bij hem in de buurt kon blijven hij de race tot een goed einde kon brengen. Sven liep naar een geweldige bronzen plak. Vervolgens was het de beurt aan de andere de meisjes van de BAV. Bij de meisjes D1 junioren waren dat Rohmana Koops en Ina van Woersem. In het grote deelnemersveld liet Ina zich in eerste instantie een beetje weg drukken maar zij herstelde zich snel en liep voorin mee. Ina wist vlak voor de finish nog haar directe concurrente Veerle Bakker te verslaan en eindigde op de 9e plaats. Rohmana liep een strakke race en eindigde voor in de middenmoot. Shirley Dolman startte na deze groep in een sterk veld bij de D2 junioren. Zij was in het begin goed weg. Helaas had zij de pech dat haar schoen in de blubber bleef vast zitten waardoor zij op één sok en één schoen verder moest. Maar ondanks dat eindigde ze gewoon midden in dit sterke veld. Bij de D1 junioren stond Luc de Jong aan de start. Niet geheel fit begon hij aan zijn twee ronden over een afstand van totaal 2100 m. Luc had een sterke start en liep gelijk voor in het veld mee. Na één ronde zat het veld nog dicht bij elkaar en liep hij op 4e plaats. Halverwege de wedstrijd ontstond er een kopgroepje van vier lopers. Deze kopgroep hield stand tot aan de finish. Het was tot op de laatste meters spannend en met een uitstekende eindsprint liep Luc naar het zilver. Een zeer geweldige prestatie. Luc van Dormolen liep als enige D2 junior mee van de BAV. Luc had een prima start en liep voor in het deelnemersveld mee. Door een blessure aan zijn achillespees in combinatie met de modder kon hij dit niet vast houden. Ondanks alles liep hij, mede door zijn doorzettingsvermogen, naar een prima 22e plaats. De C junioren moesten een afstand van maar liefst 3300 m afleggen wat met deze omstandigheden erg zwaar was. Vier BAV-ers, Ingmar de Klerk, Mark Rigter, Rico van de Pol en Bas van der Vuurst stonden aan de start. Ingmar, waarvan werd verwacht dat hij voorin mee zou lopen had helaas last van een blessure waardoor hij niet kon versnellen. Hij werd in de wedstrijd 23e op de voet gevolgd door Bas die 24e werd. Rico kon in eerste instantie goed met de jongens mee maar moest ze laten gaan. Mark liep in een strak tempo en hield dit tot het eind aan toe vast. Hierna volgde nog een estafette over een afstand van 4 X 350 m voor de D junioren en de C junioren. Daar al de BAV atleten al alles uit de kast hadden gehaald tijdens de individuele cross schoot de verzuring in de benen en hadden ze het erg zwaar. De D junioren meisjes deden er alles aan om zich in de middenmoot te handhaven. De C jongens liepen naar de 8e plaats. Al met al was het weer een succesvolle dag voor de BAV jeugd. Uitslagen: Thijs van Miltenburg C pup 900m 9e 4.13 Jelle van Miltenburg C pup 900m 13e 4.24 Lotte de Jong A1 pup 1200m 9e 5.23 Sven van Miltenburg A2 pup 1200m 3e 4.49 Ina van Woersem D1 jun 1200m 9e 4.57 Rohmana Koops D1 jun 1200m 33e 5.24 Shirley Dolman D2 jun 1200m 33e 5.24 Luc de Jong D1 jun 2100m 2e 8.10 Luc van Dormolen D2 jun 2100m 22e 8.38 Ingmar de Klerk C1 jun 3300m 23e 13.39 Bas van der Vuurst C1 jun 3300m 24e 13.40 Mark Rigter C1 jun 3300m 27e 13.45 Rico van de Pol C1 jun 3300m 31e 13.57