Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen presteren goed op pupillenfinale

Afgelopen zaterdag 14 september werd in Utrecht bij AV Phoenix gestreden om de finale plaatsen van de regio midden Nederland. Deze regio omvat 20 atletiekverenigingen. Van elke categorie pupillen namen de beste 6 verenigingen deel aan de finale.


​Van de BAV waren de C pupillen en B pupillen met een jongensteam aanwezig. Tevens was er nog een D pupil individueel geplaatst en een aantal pupillen die deelnamen aan de lange afstand, resp. 600 of 1000m.

D pupillen
Pien de Vooght was de enige die zich had geplaatst voor zowel de finale van de meerkamp als de lange afstand.

Pien begon geweldig met balwerpen en bereikte een afstand van 17,13 meter (precies haar clubrecord). Hiermee gooide ze bijna 6 meter verder dan de nummer twee. Dat was dus een erg goede start. Daarna kwamen de onderdelen sprint en verspringen. Hierbij bereikte ze mooie resultaten, waardoor ze uiteindelijk een zevende plaats wist te bereiken.

Bij de lange afstand had Pien enige pech. Tweemaal vielen er kinderen vlak voor haar, waardoor ze opzij moest springen om zelf nog overeind te blijven. Met de schrik in haar lijf wist ze de 600 meter toch ruim binnen de 3 minuten te lopen door een sterke eindsprint.

C pupillen
De jongens, Jesse van de Beek, Jilles IJntema, Julian Hoogenkamp en Mich Sweep hebben de estafette gelopen in een voor dit team snelste tijd. Daarna door naar de 40m sprint, dat ging ook allemaal goed, met een PR voor Jilles. Bij het balwerpen bijna een PR voor Tim Lauterslager.

Bij het verspringen sprong Mich een kleine 30 centimeter verder dan zijn oude PR, namelijk 2,89m.

Julian mocht ook nog aan de finale van de 600 meter mee doen. Hij eindigde in de middenmoot in een mooie tijd iets boven zijn PR.

Febe Bakker had zich voor de 600 meter finale geplaatst. Zij verbeterde haar PR mede door een goede eindsprint met ruim 4 seconden.

B pupillen
Mats Roskamp, Tijmen Hoogendoorn, Jort Mol Lous en Jan Vriesman liepen een goede estafette in een scherpe tijd. Bij het onderdeel verspringen is de 3 meter een afstand die al aardig benadert wordt door Jan Vriesman en Rens van Rhijn. Mats, Jort en Tijmen sprongen zelfs al dik over die 3 m heen. Op de 40 m sprint werden hele scherpe tijden gelopen en was het Jan die er met de snelste tijd vandoor ging.

Bij het onderdeel kogelstoten werd er gestoten met een kogel van 2 kg. Ook hier werd er dik over de 5 meter gestoten door deze 5 jongens.

A pupillen
Namens de A1 pupillen was het Boris van de Beek die zich had geplaatst voor de 1000m finale. Hij mocht het opnemen tegen 14 andere finalisten. Direct na het startschot lag het tempo heel erg hoog. Boris had daar in het begin wat moeite mee. Maar hij wist zijn race goed op te bouwen. Uiteindelijk werd Boris 6de van de 15 finalisten. Boris kwam na 3.47.77 min. over de finish wat hem een mooi PR opleverde!!

Emma van de Beek was het enige meisje van de A2 pupillen die zich geplaatst had voor de lange afstand. Het niveau van de meiden lag zeer hoog maar Emma wist de 1000 meter goed te lopen in een scherpe tijd.

Na deze onderdelen op deze natte herfstdag was het lang wachten op de uitslag. Met deze geweldige resultaten behaalden de C pupillen jongens een vijfde plaats en de B pupillen jongens een vierde plaats. Voldaan gingen ze met de bekers terug naar Baarn.