Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 3 juli 2020: we mogen weer gebruikmaken van de kantine. Lees het protocol voor kantine gebruik en bezoek.

AMERSFOORTSE BAANCOMPETITIE 2009

In het voorjaar organiseert AV Triathlon opnieuw een regio-baancompetitie bestaande uit 5 wedstrijden. In de afgelopen jaren is de competitie steeds meer een veredelde middenafstandcompetitie geworden en wij hebben er behoefte aan de competitie iets meer aan te passen aan de realiteit van de meeste leden: de iets langere afstand. Daarom vervalt de 1000 meter en worden er twee 5000 meters gelopen. Wij nodigen de jeugd, vrouwen en mannen van AV Triathlon, Altis, BAV, AV Nijkerk, AV Pijnenburg, Quo Vadis en Loopgroep Bunschoten uit aan deze competitie deel te nemen, waarbij moet worden aangemerkt dat we een limiet aan het aantal deelnemers hebben gesteld. De inschrijving sluit bij 120 deelnemers.In het voorjaar organiseert AV Triathlon opnieuw een regio-baancompetitie bestaande uit 5 wedstrijden. In de afgelopen jaren is de competitie steeds meer een veredelde middenafstandcompetitie geworden en wij hebben er behoefte aan de competitie iets meer aan te passen aan de realiteit van de meeste leden: de iets langere afstand. Daarom vervalt de 1000 meter en worden er twee 5000 meters gelopen. Wij nodigen de jeugd, vrouwen en mannen van AV Triathlon, Altis, BAV, AV Nijkerk, AV Pijnenburg, Quo Vadis en Loopgroep Bunschoten uit aan deze competitie deel te nemen, waarbij moet worden aangemerkt dat we een limiet aan het aantal deelnemers hebben gesteld. De inschrijving sluit bij 120 deelnemers. Al sinds jaar en dag wordt de competitie gekenmerkt door gelijke kansen voor jeugd, masters, mannen en vrouwen. Dat werkt zo: er is nogal wat onderzoek gepleegd naar de fysieke verschillen tussen mensen in prestatieve zin. Globaal valt te zeggen dat vrouwen ongeveer 10% langzamer zijn dan mannen, dat jeugd onder de 20 ongeveer 2% per jaar langzamer is en dat voor de masters geldt, dat zij na hun 35ste ongeveer 0,7% per jaar langzamer worden. Alle tijden in de competitie worden aan de hand van deze uitgangspunten omgerekend en worden vervolgens omgezet naar punten. Dat doen we aan de hand van de IAAF-tabellen. De einduitslag wordt bepaald door de vier hoogste scores per deelnemer bij elkaar op te tellen. Er zal dit jaar geen apart jeugdklassement zijn en je moet minstens D-junior zijn om te kunnen deelnemen. Bij de inschrijving wordt gevraagd naar de tijden die je verwacht te lopen per afstand. De serie-indeling wordt gebaseerd op deze tijden, zodat in de series atleten van ongeveer gelijk niveau lopen, wat de kans op optimale prestaties vergroot. Run2Day Amersfoort heeft prijzen ter beschikking gesteld. De 1e prijs: 1 paar hardloopschoenen t.w.v. ?140.- van het merk Saucony en waardebonnen voor de plaatsen 2 tot en met 10 Voor 2009 zijn de data als volgt: Dinsdag 17 maart 5000 m Dinsdag 31 maart 3000 m Dinsdag 14 april 5000 m Dinsdag 28 april 1500 m Dinsdag 19 mei 800 m Start van alle wedstrijden: 20.00 uur op de locatie: Atletiekbaan Schothorsterlaan Voorinschrijven tot en met 14 maart: www.avtriathlon.nl Maximum aantal deelnemers: 120 Kosten: ? 8,00 voor de hele serie. Geen na-inschrijving. Tot ziens op 17 maart – 2009 Namens AV Triathlon – De Amersfoortse Baan Competitie Gerard Smink (baancompetitie@avtriathlon.nl)