Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen doen het goed in Crossfinale

Afgelopen zaterdag werd op het zware parcours in de Soesterduinen de finale van de crosscompetitie gelopen. De hele ochtend was het mooi weer maar op het moment dat de pupillen aan hun wedstrijd moesten beginnen kwamen de eerste druppels. Als eerste waren de mini pupillen, Lucas Beckeringh, Mathijs van Wessel, Jesse Dijk, Wouter Molenaar, Lotte Bleijerveld, Daniëlle Veendrick en Sabine Nieuwenhuis aan de beurt voor hun ronde van 600 meter. Zij mochten dit jaar voor het eerst met de cross meedoen en waren allemaal erg gespannen voor de finale. Alle BAV atleetjes hebben zich prima geweerd in het veld van zes jarigen. De jongens C pupillen gingen als sterkste team de finale in. In de wedstrijd over 1000 meter liepen Thijs en Jelle van Miltenburg, Koen Roskamp en Serge van Waning voor in het deelnemersveld mee. Thijs finishte op een mooie 5e plaats. Gevolgd door Koen (13e), Jelle (15e) en Serge (27e). Door deze goede prestaties hebben zij de eerste plaats weten vast te houden en konden de beker mee naar huis nemen. Bij de meisjes C pupillen stonden drie atleten van de BAV aan de start. Isabel van den Broek liep een sterke race en kwam op een 25e plaats over de finish. Winnie de Groot, die herstellende is van een virusinfectie aan haar luchtwegen, was het tweede BAV meisje op een 32e plaats. Julie Heij had het erg zwaar in het mulle zand maar eindigde toch in een mooie tijd op de 35e plaats. Vervolgens waren de meisjes B pupillen aan de beurt. Sophie de Jong paste zich prima aan het losse zand door met een kleinere pas te gaan lopen. Zij eindigde op de 14e plaats. Megan Buitelaar en Sophie van der Burgh hebben een goede race gelopen en finishten respectievelijk als 42e en 46e. Sophie Bleijerveld ging tijdens het lopen door haar enkel maar heeft toch heel dapper haar 1000 meter uitgelopen. De pupillen jongens A1e jaars ploeg bestond uit Luc van Wessel, Tjaly van Leeuwen, Ruben Rigter, Lars Berndsen en Xander Bakker. Helaas kwam Denilson Kleintjes door een eerdere blessure een plaatsje te kort voor de finale. Tjaly had een formidabele start en liep voorin het 75 deelnemers tellende veld mee. Ook Xander zat voorin. Hij kon zijn positie goed vasthouden en eindigde op een mooie 5e plaats. Tjaly viel tijdens de race wat terug maar eindigde toch goed in de middenmoot (41e). Ruben die zich bij de start te veel naar achter had laten drukken kon dit niet meer goed maken. Toch werd hij nog 46e. Een paar plaatsen daarachter finishte Luc (50e) die een goede race had gelopen. Lars kampte met een lichte blessure maar hij behaalde toch de 57e plaats. Bij de pupillen meisjes A1e jaars deden Lotte de Jong, Roma de Jong, Tamara Went en Linde Bouma mee voor de BAV. Marieke Romeijn kwam net één plaats te kort om zich te kwalificeren maar zij was wel zo sportief om haar team genootjes aan te komen moedigen. Na een goede start van Lotte kon zij gelijk goed voorin meekomen. Helaas kwam zij in het tweede gedeelte van de wedstrijd ten val waardoor zij iets terug viel. Zij finishte toch nog op een mooie 7e plaats. Roma hield zich in het grote deelnemersveld goed staande en eindigde op de 23e plaats. Tamara die normaal niet zover achter Roma eindigt had waarschijnlijk de skivakantie nog in de benen en moest een paar plaatsen prijs geven. Linde liep in een costante race naar de 69e plaats. De jongens pupillen A2e jaars waren er klaar voor. Al het harde trainen zou nu resultaat moeten opleveren. Meteen al na de start zaten de jongens voorin en bleven dat goed volhouden . Dit resulteerde in een zeer mooie 3e plaats voor Sven van Miltenburg met daarachter Pieter Heij die een goede 7e plaats veroverde. Che van der Lee die het hoge tempo goed kon bij houden werd 18e. Vlak daarachter kwam Niels Kuil op een welverdiende 25e plaats. Door deze geweldige prestaties veroverden de jongens de 1e plaats in het ploegenklassement. Bij de meisjes A2 verschenen Gaia van de Broek en Iris Grims aan de start. Ruth van Maris moest verstek laten gaan door een blessure. Iris liep een top wedstrijd en eindigde op een 67e plaats en Gaia kwam op een mooie 43e plaats over de finish. Een geweldige prestatie in dit veld met de top van midden Nederland . Na alle goede prestaties van deze dag werd er door bijna alle finalisten en veel ouders gezamenlijk patat gegeten in het clubgebouw van de BAV. Dit werd mede mogelijk gemaakt door cafetaria Spoorzicht.