Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV behaalt vier podiumplaatsen op de laatste pupillenwedstrijd

Afgelopen zaterdag 15 juni was de laatste regionale pupillenwedstrijd bij Hellas in Utrecht. De beste ploegen gaan straks door naar de finale. De BAV had aan het eind van de dag bij vier onderdelen een atleet op het podium staan. Pien de Vooght wist ook nog het clubrecord balwerpen voor meisjes D pupillen te verbeteren.

De dag begon met een kleine wolkbreuk, zo’n beetje alle estafetteteams waren door en door nat, de rest van de dag was het gelukkig droog. De harde wind maakte het niet altijd even gemakkelijk.

D pupillen
Bij de allerjongsten waren Guus Roskamp, Wessel van Velsen en Pien de Vooght van de partij. Elke wedstrijd leren ze weer meer, diverse PR’s sneuvelden. Guus liep zelfs mee bij de estafette van de C pupillen. Pien behaalde overall bij de 600 meter de tweede plaats en bij de meerkamp zelfs een eerste plaats.

C pupillen
De jongens, Jesse van de Beek, Jilles IJntema, Julian Hoogenkamp, Thijs Brouwer, Sam Vrooman, Tim Lauterslager, Mats Dorrestijn en Mich Sweep zouden met 2 teams de estafette lopen. Helaas kwamen twee atleten niet op tijd.

Gelukkig was Merijn Groot er al en hebben we de allerjongste van het stel (Guus Roskamp), een D pupil, ingezet. We zijn super trots op Guus, want het was zijn eerste estafette en hij heeft het goed gedaan.

Bij de 40 meter sprint ging het ook allemaal goed, weer veel PR’s. Bij het balwerpen lukt de aanloop steeds beter, wat ook weer veel PR’s oplevert. Bij het verspringen sprong Jilles zelfs 3,13m.

In totaal toch weer 21 PR’s verbroken, heel knap.

Febe Bakker, ons enige meisje, heeft ook weer de nodige PR’s verbroken. Zij doet het erg goed en springt nu 3,20 meter (slecht 25cm onder het clubrecord). Overall behaalde Febe de derde prijs bij de meerkamp.

B pupillen
Ondanks de harde regen en flinke wind tijdens de estafette waren de wissels snel en goed. Mats Roskamp, Tijmen Hoogendoorn, Jort Mol Lous en Jan Vriesman liepen een mooie tijd van 28,92s (3e). De andere estafetteploeg bestaande uit Mick v.d. Wouden, Dinand te Pas, Jelmer Pastoor en Rens v. Rhijn liepen de estafette in 32,31s (6e). Bij de 40 meter sprint sneuvelden er weer diverse PR’s. Bij het hoogspringen was Jort Mol Lous de beste van de dag met een hoogte van 115 cm. Dat er nog even goed getraind was op het balwerpen, was aan de PR’s te merken. Het verst gooide Jan met 26,70m, daarna Mats met 25,71m en Jort met 23,67m.
In het dagklassement haalde de ploeg een mooie 3e plaats met 5211 punten.

A1 pupillen
Na de plensbuien tijdens de estafette, was het droog bij het kogelstoten. Luuk Versteeg deed voor het eerst mee en haalde 4,22m. Boris van de Beek en Bauke Taylor kwamen over de 6 meter ( 6,32m en 6,17m ). Ook mooie afstanden voor Yves van der Meer (4,95m), Danny van Schaik (4,5m) en Luka de Vrij (4,32m). Door de wisselde wind ging het bij de 60 meter sprint niet zo lekker. Gelukkig ging het wel goed bij het verspringen. Flink wat PR’s werden weer verbeterd.
Bij het overall klassement van de 1000m kreeg Boris van de Beek een bronzen medaille omgehangen.

Precies toen de regenbui los barstte zat Maaike Kannegieter in het startblok voor de start van de 4x60m estafette. Het team bestond verder uit Beyza Kazmiroglu, Rosa Bos en Nadia de Keijzer. De meisjes liepen een tijd van 1 sec. boven hun PR. Bij het kogelstoten heeft Beyza de magische grens van 3 meter doorbroken en niet met een klein stukje, maar gelijk met 73cm. Met het verspringen wisten Maaike en Rosa beiden hun PR aan te scherpen. Ze sprongen 3,39m en 3,46m. Daarna mochten we ons klaar maken voor de 60m sprint. Na de winst van haar serie wist Nadia van de 24 deelnemende meisjes als enige onder de 10sec te lopen. Ze kwam na 9,69s over de finish. Een hele knappe prestatie!! Voor de vier BAV meisjes een zeer geslaagde dag.

A2 pupillen
De jongens begonnen goed aan de estafette en liepen een mooie tijd, ondanks een onverwachte invaller. Met verspringen mooie PR’s voor Jarno Krikke, Marijn van Maanen en Max van der Meer die voor het eerst over de 3 meter heen ging.

Bij het balwerpen waren het Thom van der Wouden en Floran Groot die ver wierpen. Bij het sprinten was Remco Martens snel, maar liep net geen PR. Arman Yildiz wist net iets sneller te zijn dan de vorige keer.

Ook bij de meiden weer een snelle estafette met mooie wissels. Bij het verspringen geweldige prestaties met veel PR’s voor Amber Pieterse, Emma van de Beek en Lotte Bleijerveld. Lotte sprong ruim 40cm verder dan haar PR. Aicha Meke en Maan Samed wierpen met hun bal over de 10 meter. Mooie prestaties, beiden hadden dit onderdeel nog nooit gedaan. Catharina van Lange wierp haar bal over de 25 meter (PR), het verst van alle meiden. Bij het sprinten ook veel PR’s, Danielle Veendrick was zeer snel maar behaalde haar PR net niet.

Een dag met weer veel mooie prestaties en maar liefst 75 PR’s. Nu is het afwachten welke ploegen door mogen gaan naar de regiofinale.