Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 3 juli 2020: we mogen weer gebruikmaken van de kantine. Lees het protocol voor kantine gebruik en bezoek.

BAV jeugd begint baanseizoen goed

Afgelopen zaterdag vond de eerste baanwedstrijd voor de jeugdatleten van de BAV plaats in Papendrecht. Ondanks dat de weersomstandigheden slecht waren werd er prima gepresteerd. Bij de mini?s was Mathijs van Wessel in vorm. Door goede prestaties bij vooral de 40 m sprint en het verspringen eindigde hij op een derde plaats in de meerkamp. Op de 600 m veroverde hij in een tijd van 2.40.63 de tweede plaats. Dat het voor Bodine Bakker, meisje pupillen B, haar eerste baanwedstrijd was was weinig te merken. Zij kon bij zowel de meerkamp als op de 1000 m goed meekomen en eindigde beide keren op een welverdiende vierde plaats. Bij de meisjes pupillen A1 liep Lotte de Jong, onder aanmoediging van de andere BAV atleten, een goede 1000 meter en kwam als derde over de finish. Ook op de meerkamp kon zij voor in het veld meekomen en behaalde de zesde plaats. Mede door een mooie stoot van 5,08 m bij het kogelstoten waarmee zij ook haar pr verbeterde. Bij de jongens pupillen A1 was er bij het hoogspringen een mooie eerste plaats voor Denilson Kleintjes. Hij kwam tot een hoogte van 1,20 m. En bij het kogelstoten liet Ruben Rigter zien dat hij wederom de sterkste was met een stoot van 7,54 m. Denilson eindigde in het eindklassement van de meerkamp op een tweede plaats. Ruben werd vierde. Xander Bakker, die een sterke 1000 m. liep waar hij als vijfde finishte, en Luc van Wessel kwamen op de meerkamp goed in de middenmoot mee. Bij de jongens junioren D zaten de 1e en 2e jaars in één groep. Emiel Rigter (2e jaars) opende de 4-kamp met een hele snelle sprint. Op de 80 m liep hij een tijd van 10,74 s. Ook bij het verspringen, kogelstoten en de 600 m presteerde hij goed wat hem een tweede plaats in het eindklassement opleverde. Luc de Jong en Bebeto Kleintjes (1e jaars) hielden zich goed staande op alle onderdelen en eindigden respectievelijk als 10e en 32e in het grote deelnemersveld. Na een hele dag wachten was 1e jaars C junior Mark Rigter aan de beurt. Ook bij de C junioren waren de 1e en 2e jaars samengevoegd. Dat zorgde voor grote verschillen in de uitslagen. Toch kon Mark goed meekomen bij deze atleten en eindigde hij in het eindklassement van de 4-kamp op de achtste plaats. (tweede in zijn leeftijdsgroep) Al met al was het een geslaagde dag voor de BAV atleten en keerden zij met medailles en pr?s weer naar huis. Uitslagen als pdf