Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Verslagje van Hans Oostindien over de werkzaamheden aan de baan (9 juni)

Hierbij nog even een update. Na gisteren vooral met handwerk te zijn bezig geweest (door de vele uitsparingen voor de springbalken e.d.), kon vandaag de machine instelling worden gebracht op de kop van de baan (voor hoogspringen etc.). Dit ging aanmerkelijk sneller. Voor en in een soort plat wagentje (zie foto's) werd het mengsel gestort, waarna de machine langzaam een gelijkmatig laag tartan aanbracht. Aan de zijkant hangt een beweegbaar stoeltje van waaruit handmatig de naden en andere ongelijkheden worden platgestreken. De tweede man op de machine zorgt voor een gelijkmatige verdeling van het mengsel. Nummer drie voert het mengsel aan en de vierde en vijfde man vullen de mengmachine met de kunststof korrel en het bindmiddel. Morgen arriveert naar verwachting een tweede ploeg met machine, zodat op de baan zelf met dubbele snelheid kan worden gewerkt. Gisteren kwam de eerste aanloopstrook klaar en vandaag de hoogspring kop. Daarna is de baan zelf aan de beurt. Dat het nog niet zo spectaculair oogt, komt door het nog pikzwart zijn van het tartan. Pas in de laatste fase wordt de kleur gespoten, waardoor het opeens een echte baan wordt.

‚Äč