Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Verslagje van Hans Oostindien over de werkzaamheden aan de baan (8 juni)

Zaterdag 11.30 uur is het dan eindelijk zover. De mannen van Gcc Sport Surfaces arriveren.

Begonnen wordt met het herstellen van de plastic afdekkingen (door de wind beschadigd) en wordt het te behandelen deel van de baan met een bladblazer schoongespoten van zand en andere verontreinigingen. Dan wordt de generator gestart en stroomkabels uitgelegd. Vervolgens wordt de ton met lijm geleegd in een karretje, waarna het bespuiten van de baan kan beginnen. Een groot probleem vormt de ongewoon harde wind, waardoor ook de omgeving behoorlijk plakkerig wordt. Dan wordt het kunststofgranulaat langdurig gemengd met een andere lijmsoort en kan het storten beginnen, daarna het uitvlakken en met de hand aansmeren. Dit alleen bij de moeilijke kleine vlakken. Morgen gaat dit met een soort asfalteringsvoertuig voor de grotere stukken. Begonnen is met de aanloop van de verspringbak en het hoogspring gedeelte. Het eerste wordt volgens de planning vandaag afgerond en het tweede zondag. Voor maandag (en volgend) staat de baan zelf op het programma, waarbij de komst van een tweede machine uitkomst moet brengen. Wanneer het gereed is, is nog niet duidelijk en hierbij kan een nog hardere wind een probleem worden. We zien het wel. Het begin is er (eindelijk) in ieder geval.

Groeten,
Hans.