Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Cross training zaterdag 29 juni 2013 voor recreanten en LAC

Hardlopers zijn doorgaans vooral bezig met lekker lange stukken lopen, tijdens de BAV trainingen tempowisselingen en interval om de conditie te verbeteren en doelen te halen die vooral liggen in de afstanden. Heel herkenbaar denk ik en de gezelligheid tijdens de trainingen is daarbij ook een zeer belangrijke factor!

Maar er zijn ook andere trainingsvormen die voor de afwisseling erg leuk kunnen zijn.
Eén van deze vormen in de CROSS. Een training die heel anders is dan de reguliere trainingen en hoofdzakelijk is gericht op kracht.
Wij hebben in de schitterende omgeving waar wij wonen erg leuke trainingsmogelijkheden hebben. Onder andere in Soest. De voor enkelen bekende “blauwe paaltjes route” Dit is een rondje van 4 km dat erg afwisselend is qua ondergrond. Het kent hoogteverschillen, bospaden, stukjes asfalt en mul zand. En onderweg kom je van alles tegen waar je naar hartelust kunt werken aan je kracht. In het verleden werd er door de lange afstandlopers van de BAV, waaronder door mij, geregeld getraind op dit rondje. Maar goed, dat is 25 à 30 jaar geleden en het heerlijke rondje is een beetje buiten beeld geraakt.
 

Om alle recreanten en LAC leden de mogelijkheid te bieden eens te proeven aan een Crosstraining, gaan Ria en ik een training voorbereiden op deze route. Een training die door iedereen kan worden gedaan, A, B en C! Onderweg zijn er zoveel mogelijkheden, dat het voor mensen met verschillende conditie en snelheden een aantrekkelijke training kan zijn.
We verzamelen op het parkeerterrein bij Groeneveld en rijden dan naar de parkeerplaats aan de Foekenlaan te Soest, bij Kiosk “De Lange Duinen” . Het is ongeveer een kwartiertje rijden en om te voorkomen dat we heel erg laat terug zijn, is het vertrek om 08.45. De training zal ongeveer een uur duren en na een cooling down (erg belangrijk, vooral na een crosstraining) rijden we terug. We zijn naar verwachting rond 10.45 terug bij Groeneveld.
Dus, zet zaterdag 29 juni 2013 in je agenda!
Om een inschatting te maken met hoeveel we zijn, zou het prettig zijn als je een mailtje stuurt om aan te geven dat je wel eens een crosstraining wilt doen.

Graag voor 15 juni aanstaande een reactie naar -> Frans.van.eijk@planet.nl