Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV Junioren brengen Bevrijdingsvuur naar Utrecht voor de opening van het bevrijdingsfestival door premier Rutte

Sinds 1948 wordt elk jaar in de nacht van 4 op 5 mei het bevrijdingsvuur in Wageningen ontstoken.

Het Bevrijdingsvuur is afkomstig van de landingsstranden van Normandië. Sportgroepen vanuit het hele land komen naar Wageningen om het Bevrijdingsvuur op te halen en terug te brengen naar hun eigen gemeente.

Vanaf 1991 wordt voor Baarn het vuur jaarlijks opgehaald door een groep van ongeveer 40 basisschoolleerlingen met veel begeleiders, o.a. Kees Versluis die dit de afgelopen 20 jaar heeft gedaan. Na aankomst in Baarn en het ontsteken van het vuur bij het gemeentehuis vervolgt de fakkel al zeven jaar de weg via Paleis Soestdijk naar het Bevrijdingsfestival in Utrecht.

Dit jaar waren weer negen junioren van de BAV Ina Van Woersem, Annabel Boonman, Rohmana Koops, Dorian Wevers, Suzanne Vink, Pieter Heij, Bas van der Vuurst, Tamara Went en Laura van Surksum actief bij deze feestelijke gebeurtenis betrokken.

Deze atleten waren de week ervoor al voor een fotoshoot op pad geweest, die gebruikt werd tijdens de ceremonie in de Domkerk. Afgelopen vrijdag moest er ook geoefend worden in de Domkerk, zodat alles goed zou verlopen op de dag zelf.

Vijf atleten mochten met een fakkel de Domkerk binnengaan om premier Rutte en zijn gasten te begeleiden. Annabel Boonman mocht zelfs met de premier mee in zijn taxibusje om samen de fakkel naar het festivalterrein te brengen.

 

Precies om 13.00 uur overhandigde Annabel de fakkel aan de premier, zodat hij het teken kon geven, dat heel Nederland met feestvieren kon beginnen. Voor deze BAV-groep was het een onvergetelijke dag en met elkaar brachten ze ons dorp zeer uitgebreid in beeld.