Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 3 juli 2020: we mogen weer gebruikmaken van de kantine. Lees het protocol voor kantine gebruik en bezoek.

BERENLOOP 2009

Vele BAV leden hebben deze loop al een of meedere keren gedaan. Het is en blijft een hele mooie ervaring om dit evenement mee te maken. Bij belangstelling, dient men wel attent te zijn op het moment van inschrijving. Het beste is direct vanaf 12.00 uur in de nacht van maandag op dinsdag 20/21 april a.s. Zijn er belangstellende dan kunnen zij zich het best bij mij, Chris de Baan, melden in verband met het boeken van de Jeugdherberg op Terschelling.Beste sportvriend(in), In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 april a.s. om exact 00.00 uur opent de inschrijving voor de 13e Berenloop op Terschelling op zondag 8 november 2009. Ook dit jaar worden er twee verschillende inschrijflimieten gehanteerd. Aan de halve marathon kunnen maximaal 3.700 lopers meedoen, terwijl voor de hele marathon de deelnamelimiet 1.000 lopers bedraagt. De ervaring leert dat de halve marathon al snel is volgeboekt, terwijl de inschrijving voor de hele afstand langer open blijft. Tijdens de komende Berenloop zijn de starttijden veranderd t.o.v. vorig jaar. Om 12.00 uur precies gaat de halve marathon van start, en om 12.35 uur de hele marathon. De halve marathon start in 2009 dus eerder dan de hele marathon! Waarom deze wijziging? De belangrijkste reden is dat de Berenloop meer aandacht en ruimte wil geven aan de lopers van de hele marathon. Tijdens vorige edities kwam het regelmatig voor dat de snellere lopers van de hele marathon terecht kwamen in de drukte van de halve marathon, vaak al vanaf de strandovergang bij West aan Zee. Niet alleen had dit een nadelige invloed op het wedstrijdverloop, maar ook kregen de marathonlopers op de rode loper niet de aandacht en de eer die ze verdienden. Met de nieuwe starttijden gaan we ervan uit dat er voor iedereen meer ruimte komt, onderweg op het parcours maar ook na afloop bij de finish. Voor meer informatie en om in te schrijven, ga naar www.terschellingmarathon .nl Graag tot ziens op Terschelling! Met sportieve groet, Organisatie Berenloop