Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

Corona update 3 juli 2020: we mogen weer gebruikmaken van de kantine. Lees het protocol voor kantine gebruik en bezoek.

Goede competitiestart C en D junioren BAV

Afgelopen zaterdag is de competitie voor de C en D junioren van de BAV van start gegaan. Maar liefst 35 enthousiaste atleten reisden af naar AVA 81 in Almere. De meisjes D mochten het spits afbijten met 4 x 60 m estafette. Door de goede samenwerking van Ina van Woersem, Rohmana Koops, Shirley Dolman en Juliette Klerk liepen ze naar een tijd van 37.13s.De meisjes C, Inez van der Steen, Anouk van Dormolen, Femke de Boer en Demy Zahradnik zetten op de 4 x 80m een tijd neer van 45.67s. Ook de jongens D, vertegenwoordigd met 2 teams, liepen 4 x 80m. Het eerste team, Koen Zahradnik, Emiel Rigter, Christiaan Spijkers en Luc de Jong liepen met tijd van 44.17s naar een tweede plaats in hun serie. Het tweede team bestaande uit Baus Verbeek , Bebeto Kleintjes, Jochem Portman en Martijn Steinbach liepen deze afstand in 50.15s. Voor de jongens C werden de startblokken verplaats naar de 4 x 100m. Robin Steinbach, Rico van de Pol, Ingmar de Klerk en Mark Rigter liepen met z`n vieren 53.47s. Nadat de estafettes gelopen waren konden de atleten zich naar hun ?eigen? onderdeel begeven. Een aantal bijzondere prestaties van de dag waren te vinden bij: Christiaan Spijkers, hij gooide de speer rustig en gecontroleerd naar 26.60m. Bij het hoogspringen liet Juliette de Klerk met een sprong over een hoogte van 1.35m zien dat zij dit goed beheerst. Bebeto Kleintjes die voor het eerst meedeed aan de junioren competitie sprong over een hoogte van 1.20m. Ina van Woersem (D 1e jaars) liep op de 1000m een tijd van 3.22.35 en verbeterde haar persoonlijk record met maar liefst 12 seconden. Luc de Jong en Koen Zahradnik eindigden bij het verspringen op de 1e en 2e plaats door beiden ruim over de 4 meter te springen. Ook bij het discuswerpen ging het goed met Thijs Buwalda en Arthur Bouma. Zij eindigden respectievelijk op een 3e en 5e plaats. Bij het kogelstoten zorgde Emiel Rigter wederom voor een verassing. Stootte hij op de 2e paasdag nog het 20 jaar oude clubrecord van de BAV voorbij, deze dag verbeterde hij zichzelf daar op met maar liefst 1.07m. Dat houdt in dat hij nu 13.84m heeft gestoten. In de ranglijsten staat hij nu eerste op dit onderdeel. Na een gezellige dag en veel persoonlijke records konden de BAV-junioren en hun ouders weer tevreden huiswaarts keren.