Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen verbeteren samen 73 PR’s

Afgelopen zaterdag 13 april was de eerste competitiewedstrijd voor de pupillen in Huizen. De besten over drie wedstrijden plaatsen zich voor de finale in september.

D pupillen
Voor de D pupillen Friso van Kuijk, Wessel van Velsen en Pien de Vooght was het een spannende dag, voor het eerst meedoen aan de competitie. Alle drie deden ze zeer goed hun best en hadden er plezier in. Wessel en Friso haalden een 4e en 10e plaats op de meerkamp. Pien deed het nog beter, zij werd eerste. De afsluitende 600 meter was nog een heel eind voor deze pupillen, Pien werd 2e, Friso 8e en Wessel 9e.

De eerste prestaties zijn gezet, nu lekker door trainen om de volgende keer ook PR’s te verbeteren.

C pupillen
Bij de meisjes C stond Febe Bakker in haar eentje aan de start namens de BAV, ook voor haar de eerste competitiewedstrijd. Ze bleef bijna iedereen de baas, op de meerkamp haalde ze een knappe derde plaats. Bij de 600 meter wist ze haar serie winnend af te sluiten (Febe moest nog tegen gehouden worden want na de finish wilde ze nog een rondje). In de overall uitslag werd ze 4e op de 600 meter.

Bij de jongens stonden Jesse van de Beek, Jilles Ijntema, Julian Hogenkamp, Thijs Brouwer, Tim Lauterslager, Sam Vroomman, Mats Dorrestijn en Merijn Groot aan de start. Zij begonnen met de estafette, deze ging zeker niet vlekkeloos, maar het was dan ook hun eerste keer. Ze hebben het stokje niet laten vallen.

Daarna naar de sprint over 40 meter. Altijd een lastig werkje om je startblok goed afgesteld te krijgen en nog lastiger is het om tijdens de sprint niet stiekem opzij te kijken naar je tegenstanders.

Daarna door naar het verspringen, voor de meesten een leuk/favoriet onderdeel. Jilles, Jesse en Julian zitten tegen de 3 meter, de andere jongens zaten vlak bij of over hun PR.

Daarna was het balwerpen aan de beurt, best lastig een bal zo ver als je kan werpen. Toch sneuvelden er weer diverse PR’s. Ook voor deze pupillen een afsluitende 600 meter, het blijft een lastige afstand waar alle jongens weer goed hun best deden.

B pupillen
Ook bij de jongens B stonden er twee teams bij de 4 x 40 meter aan de start.

Het eerste team (Mats Roskamp, Tijmen Hoogendoorn, Jort Mol Lous en Jan Vriesman). behaalde de tweede plaats. Het tweede team (Jelmer Pastoor, Dinand te pas, Mick van der Wouden en Rens van Rhijn) liep ook een mooie race en werd vijfde.

Het tweede onderdeel was verspringen, daar was veel op getraind en dat was te zien aan de prestaties. Jan, Jort, Mats en Tijmen sprongen verder dan drie meter.

Hierna stond het kogelstoten op het programma met een 2 kg kogel. Hier sneuvelden veel PR’s. Na het kogelstoten ging de groep naar de 40 meter sprint toe en vooral Jelmer had een hele snelle race met een PR verbetering van 0,4 naar 8,51 sec. Rens, Jort en Mats hebben ook erg snel gelopen en klokten resp. 7,77, 7,74 en 7,35 sec.

Als laatste onderdeel stond de 1000 meter op het programma, Jan behaalde de 10e plek in een tijd van 4.22.06 en Jort, Mats, Tijmen en Dinand zaten dicht bij elkaar in de middenmoot en Mick, Rens en Jelmer liepen hun eigen race in een mooi tempo.

A1 pupillen
Bij de A1 pupillen meisjes bestond het estafette team uit: Maaike Kannegieter, Beyza Kazmiroglu, Rosa Bos en Nadia de Keijzer. De 4 meisjes liepen een keurige tijd van 42.29 sec. Na de estafette moest er direct ver gesprongen worden. Het team werd aangevuld door Mara Brandsen. Nadia en Rosa wisten beiden hun PR aan te scherpen. Nadia eindigde met een sprong van 3.39m als 2de van de 27 meisjes.

De pupillen liepen voorgaande jaren 40m bij de sprint. Vanaf de A1 pupillen is dat 60m. Hierbij hebben de meisjes nette tijden neergezet die ze bij volgende wedstrijden kunnen gaan verbeteren. Daarna gelijk door naar het balwerpen. Voor Rosa en Beyza een PR. Maaike wist de bal 18.16m te werpen. Die afstand leverde Maaike een 1e plaats op. Als laatste onderdeel de 1000m. Voor alle vijf de meisjes niet het favoriete onderdeel. Toch liepen ze allemaal een nieuw PR!! Een zeer goede dag met mooie prestaties voor de A1 meisjes van de BAV!

De jongens A1, Yves v/d Meer, Luka de Vrij, Danny van Schaik en Boris v/d Beek begonnen ook met de estafette. Ze stonden wat nerveus aan de start, omdat ze voor het eerst in deze samenstelling liepen. Maar vanaf de start ging het gelijk goed, de wissels verliepen prima, ze klokten een mooie 43.16 sec.

Bij het 2e onderdeel balwerpen verbeterde Danny zijn PR met 50 cm. Later op de dag verbeterde hij nog 2 x zijn PR`s, bij het onderdeel verspringen en de 1000m met resp, 46 cm en 50 sec.

Ook voor de jongens was het de eerste keer 60m sprint, volgende keer kijken of ze de tijden kunnen verbeteren. Bij het laatste onderdeel 1000 m wist Boris v/d Beek de trainers te verbazen met een snelle tijd van 4.03 min. Dat was de vijfde tijd van deze dag. Luka en Yves waren aan elkaar gewaagd en liepen een tijd 4.35 min. Danny liet de klok stoppen op 5.13 min.

A2 pupillen 
Een mooie start voor de meiden met een snelle estafette die geweldig verliep.

Bij het hoogspringen waren er mooie PR’s voor Amber Pieterse en Aicha Meke. Bij de sprint verliep het goed voor Catharine van Lange en Sabien Hilhorst. Bij het kogelstoten een mooi PR voor Lotte Bleijerveld die over de 6 meter ging. Ook Danielle Veendrick stootte een mooi PR. Op de afsluitende lange afstand (1000 meter) was het Emma van de Beek die zich flink verbeterde.

De jongens moesten de estafette helaas voorbij laten gaan. Bij het kogelstoten haalde Floran Groot 6,62 meter . Arman Yildiz stootte op zijn eerste wedstrijd direct al 4.24m heel goed! Bij het hoogspringen waren het Marijn van Maanen en Thom van der Wouden die een PR sprongen. Ook op de sprint weer snelle tijden voor alle mannen. Het wordt saai maar ook bij de afsluitende 1000 meter sneuvelden er weer veel PR’s. Zo wist Jarno Krikken bijna 30 seconden van z’n PR af te halen.

De volgende wedstrijd is pas op 8 juni, dus tijd genoeg om goed te trainen zodat er de volgende wedstrijd nog meer PR’s verbeterd kunnen worden. 

Download alle uitslagen.