Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV D1 junioren jongensteam eerste plaats bij crossfinale

Na de drie voorrondes van de crosscompetitie voor pupillen en junioren in de voorbije maanden, streden de finalisten zaterdag 9 maart in Castricum om de definitieve winst.

Junioren
Ina van Woersem was als junior B meisje als eerste aan de beurt, ze was goed weg in dit sterke veld waar de concurrentie erg groot was, met onder andere de Nederlands kampioene cross. Ina liep de eerste twee ronden in een mooi tempo en kon daardoor in de laatste ronde versnellen en wist op deze manier een mooie 8e plaats in de wacht te slepen. Bij de meiden junioren C was het Dorian Wevers die de eer van de BAV mocht verdedigen, zij liep een sterke wedstrijd en eindigde op een 29e plek. Intussen stonden de jongens D1 klaar, deze jongens hadden zich als ploeg als 3e geplaatst en wilden deze plek graag verdedigen. Jelle van Miltenburg was de eerste BAVver die als 11e over de streep kwam, met vlak daarachter Thijs van Miltenburg op een 14e plek. Koen Roskamp kon ook goed mee komen en finishte als 23e. Wessel Terpstra liep zijn race mooi constant en kon zo een 46e plek bemachtigen. Deze geweldige prestaties resulteerden in een 1e plek in het ploegenklassement voor deze jongens.

Bij de meiden D2 stonden Elise stijger en Fleur Brandsen aan de start. De meiden wisten zich goed staande te houden en zo kon Elise als 45e de eindstreep passeren Fleur wist een welverdiende 51e plek op te eisen. Mooie prestaties voor deze junioren die zo het cross seizoen met een goed gevoel afsluiten.

Pupillen
De jongens C pupillen, Tim Lauterslager, Julian Hogenkamp, Thijs Brouwer en Jesse van de Beek hadden zich als team voor deze finale geplaatst. De jongens hadden er veel zin in, ze wilden graag hun tweede plek behouden. Dat zou niet makkelijk worden, aangezien Julian de afgelopen ziek was geweest. De jongens hebben goed gelopen en liepen een mooie tijd. Tim was de eerste BAV-jongen, met kort daarachter Jesse en Thijs. Julian liep weer vlak achter Thijs. Helaas was het niet genoeg voor een plaats bij de eerste drie ploegen.

In de koude druilerige regen stonden de B pupillen Mats Roskamp, Dinand te Pas, Jan Vriesman en Tijmen Hoogendoorn aan de start om het heuvelige parcours van 1250 meter af te leggen. Mats Roskamp en Tijmen Hoogendoorn zaten elkaar op de hielen en bij de laatste honderd meter was het Tijmen Hoogendoorn die er nog een eindsprint wist uit te halen en als eerste van de BAV jongens over de finish kwam. Gevolgd door Mats Roskamp die enkele seconden later over de finish kwam. Jan Vriesman en Dinand te Pas liepen hun eigen race en waren tevreden over de tijd die ze gelopen hadden.

Nadia de Keijzer was de enige van de A1 pupillen die zich had geplaatst voor de finale. Nadia deelde haar race goed in, ze liep de eerste ronde in een goed tempo. Nadia kon in de tweede ronde dit mooi vastenhouden en op het eind nog zelfs versnellen. Waarbij ze nog een paar atleten kon inhalen. Nadia eindigde in een tijd 7.33, een zeer goede prestatie.

Bij de jongens A2 had Floran Groot een plekje in de finale bemachtigd door zijn mooie prestaties in de eerdere edities van de cross. Na het startschot was hij goed weg en kon dit de eerste ronde goed volhouden. Floran moest een aantal concurrenten voorbij laten gaan omdat het tempo wel erg hoog lag, hij ging als 72e over de eindstreep.

Bij de meiden A2 waren het Lotte Bleijerveld en Emma van Beek die zich hadden geplaatst, aan de start een grote groep van maar liefst 73 atletes. De meiden bleven mooi bij elkaar en vochten zo ook een onderlinge strijd uit. Het was Emma die dit keer voor Lotte kon blijven, zij werd 28e en Lotte wist een 29e positie te bemachtigen.

Deze finale was de afsluiting van het crossseizoen. Vanaf 16 maart starten de trainingen voor het baanseizoen, voorlopig zijn deze trainingen op de atletiekbaan van AV Pijnenburg te Soest.