Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV pupillen bij Pupillenwedstrijd in Omnisport Apeldoorn

Terwijl op zondag 3 maart Eelco Sintnicolaas in Göteborg Europees kampioen op de meerkamp werd, streden in het prachtige Omnisportcentrum in Apeldoorn de mogelijk toekomstige opvolgers van Eelco hun eigen wedstrijd.

Maar liefst 400 pupillen van 56 verschillende verenigingen werkten een vierkamp af en streden op het scherpst van de snede. De BAV was met 14 pupillen vertegenwoordigd.

Jongens Pupillen C
Mich Sweep, Jilles Ijntema en Jesse van de Beek waren de jongste deelnemers van de BAV. In het begin was het even wennen, zo’n grote hal en zoveel publiek. Het was een officiële wedstrijd, dus de jongens moesten zonder de begeleiding van trainers en ouders aan de slag. Gelukkig zaten ze met z’n drieën in dezelfde groep. Bij de 40 meter was Mich de snelste van de BAV in 7,78. Bij de 600 meter was Jesse de snelste van de BAV. Zowel bij het verspringen als het hoogspringen was Jilles de beste van de BAV. Bij het hoogspringen bleef hij met een hoogte van 1,00 m slechts 5cm onder het clubrecord. In de overalluitslag was de volgorde Jilles (14e), Mich (18e) en Jesse (19e). Goed gedaan alle drie.

Jongens Pupillen B
Jelmer Pastoor, Tijmen Hoogendoorn en Dinand te Pas waren ook erg onder de indruk van de mooie indoor atletiekbaan in Apeldoorn. Het eerste onderdeel was Kogelstoten. Dit werd in de voorbereiding nog flink geoefend. Uit de prestaties bleek dat de training een positief effect heeft gehad. Na twee iets teleurstellende stoten legde Tijmen al zijn kracht in de derde en laatste stoot en liet de kogel op 5.59 meter de grond raken, waarmee hij tweede werd in de serie. Hierna was het tijd voor de 40 meter sprint.

Het werd een snelle sprint waarbij Dinand onder de 8 sec. finishte in een tijd van 7.98 sec.

Als derde onderdeel de 600 meter. Tijmen liep deze als eerste van de BAV atleten en werd de hele afstand op de hielen gezeten door Dinand. Jelmer had nog genoeg over om op de laatste 50 meter een sprint in te zetten en met een voldaan gevoel over de finish te komen. Tijd om op adem te komen was er niet want er moest meteen worden deelgenomen aan het laatste onderdeel, verspringen. Ook hier werden er mooie afstanden gesprongen. Jelmer Pastoor sprong 2.38 meter en clubgenoot Dinand evenaarde hem bijna met 2.37 meter

In het totaalklassement van de Jongens B pupillen was het Tijmen die tijdens deze indoor de meeste punten als BAV atleet scoorde.

Pupillen A1
Bij de A1 pupillen waren er 4 atleten van de BAV aanwezig. De jongens Danny van Schaik en Luka de Vrij begonnen net als de meisjes met de 60 meter sprint. Voor de A1 pupillen is dit een nieuwe afstand. Ze liepen eerst altijd 40 meter. Beide jongens konden goed mee in hun serie en kwamen beide tot mooie tijden. Bij de meisjes wist Rosa Bos haar serie te winnen. Maaike Kannegieter kwam na 10.43 sec over de finish. Daarna was het tijd voor kogelstoten. Danny en Luka waren aan elkaar gewaagd. Danny wist de twee kilo kogel 4,43m te stoten, Luka kwam tot 4,34m. Direct daarna werd er hoog gesprongen, beide jongens vinden dit een lastig onderdeel. Toch wisten ze allebei hun PR te evenaren. Na een lange pauze voor de meisjes, mochten zij ook weer aan de slag. Bij de 600m had Rosa haar race goed ingedeeld. Na een rustige start kon ze het laatste rondje versnellen en nog verschillende atleten inhalen. Bij het kogelstoten wisten Maaike en Rosa beide hun PR aan te scherpen. Als laatste onderdeel moesten de meisjes hoogspringen, hierbij een PR voor Maaike! Als afsluiting liepen Luka en Danny de 600m. Beide jongens haalde alles uit de kast voor een goede tijd.

Pupillen A2
Remco Martens moest het als enige BAV jongen waarmaken, als eerste stond de 60m sprint op het programma, tussen de vele concurrenten liet hij zich niet uit het veld slaan en klokte een tijd van 12,23. Daarna stond verspringen op het programma, die sloot hij af met een afstand van 2,82 een nieuw pr. Bij de 600m liep hij een mooie degelijke race en finishte hij in een tijd van 2.36 dit is ook een verbetering. Bij het kogelstoten was uiteindelijk 3.89 zijn verste worp.

Intussen waren de drie BAV dames ook al begonnen met hun meerkamp. Ze stonden klaar bij de verspringbak voor hun eerste sprongen. Lotte Bleijerveld sprong maar liefst 3.22 en Emma van Beek landde op 3.32 in het Apeldoornse zand. Ook met Sabien Hilhorst ging het goed zij kwam tot 2.74. Hierna stond de 60m sprint op het programma, Emma was het snelste BAV meisje in 10.23 een mooi PR. Daarna was het Lotte die in 10.38 over de streep kwam, Sabien ging in 11.31 over de eindstreep.

Bij het kogelstoten was het Lotte gelukt om na 3 pogingen een afstand van 5.73 neer te zetten. Sabien stootte haar kogel tot 5,47. Het lukte  Emma om haar kogel op 4.08 te laten neerkomen. Als laatste onderdeel was de 600m aan de beurt,  alle 3 de meiden waren snel mee in het begin, maar er werd een hoog tempo gelopen door de concurrentie. Lotte kwam als eerste van de BAV over de streep in een tijd van 2.16, daarna kwam Emma een tijd van 2.20. Sabien eindigde in een mooie tijd van 2.27 en kon zeer tevreden zijn.

Over drie weken is de Jos Arends Memorial Indoor in de Trits, wie weet sneuvelen er dan wel clubrecords.