Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

BAV atleten lopen zware Trail by the Sea

Afgelopen zondag 24 februari was de tweede editie van de Trail by the Sea. 

Plaats van handeling, de Kop van Schouwen op Schouwen-Duiveland. Een 38 km trail over strand, duinen en bossen met heel veel mul zand. De weersomstandigheden maakten het extra zwaar, windkracht 6, veel sneeuwbuien en een gevoelstemperatuur ver onder nul.

Aan de start stonden Edwin de Waal, Alexander Martens, Paul van de Wal, Kees Vink, Jeroen Hooijer, Bob Heinis en Ruut Schalij (niet op de foto).

Paul beleefde een dramatisch start, na 1 stap kreeg hij een zweepslag en was het meteen einde wedstrijd. De rest begon wat geschrokken door dit voorval aan de wedstrijd. Het eerste deel voerde over het strand waar na 3,5 km het eerste duinovergang beklommen moest worden. 2,5 km later liep het parcours weer over strand. Dit herhaalde zich nog een paar keer totdat de meeuwenduinen in zicht kwamen. Smalle slingerende zandpaadjes met veel klimmen en dalen. Daarna met windkracht zes in de rug op het strand, ging het richting de bossen van Westenschouwen. Het bos was een ware slijtageslag met vele zeer steile klimmetjes. Het was nog steeds niet gestopt met sneeuwen. Het bos werd verlaten en via de Zeepeduinen leidde het parcours richting Burg-Haamstede. De nu nog resterende 14 kilometers waren tegen de wind in. Het parcours werd wat vlakker en bracht de hardlopers weer naar het strand. De laatste 8 kilometers waren zeer zware kilometers door de felle wind en sneeuw. Na nog een paar duinovergangen genomen te hebben kwam eindelijk de finish in zicht.  Iedereen kwam moe, maar voldoen over de finish.

De  winnaar wist de klus in 2.47 uur te klaren, de BAV atleten finishten allemaal na vier uur, Kees Vink 4.00, Edwin de Waal 4.20, Bob Heinis 4.27, Jeroen Hooijer 4.28, Ruut Schalij 4.35 en Alexander Martens 4.37.