Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Nieuwe BAV beginnersclinic hardlopen van start op zaterdag 16 maart

Zaterdag 16 maart start de Baarnse Atletiek Vereniging (BAV) met de nieuwe clinic voor beginnende hardlopers. Na 12 weken ben je in staat om ongeveer 5 km hard te lopen. Er is geen hardloopervaring noodzakelijk. De clinic is ook heel geschikt voor mensen die een tijd niet hebben hardgelopen en weer willen starten.

Opbouw cursus
Vier ervaren trainers staan de groep bij en gaan de deelnemers alle facetten van de loopsport stapsgewijs bij brengen. Vaste onderdelen zijn: warming-up, kerntraining, cooling-down, loopscholing, dynamische oefeningen, rekken & strekken.
Er wordt iedere week ‘huiswerk’ opgegeven. Dit bestaat uit enkele minuten hardlopen afgewisseld met wandelen. De lengte hiervan wordt rustig opgebouwd.
Ook zijn er gastlessen over goede schoenen en blessurepreventie. Deze informatie wordt aansluitend aan de training gegeven.

Voorbereiding
Goed schoeisel is belangrijk. Tijdens een gastles wordt uitgelegd waar bij aankoop op gelet moet worden. Bij de kleding is het belangrijk dat dit niet te warm is. Liever meerdere dunne laagjes dan een dik jack. Een goed humeur helpt ook!

Resultaat
Na 12 weken kan de deelnemer beschikken over een redelijke basisconditie. De meeste deelnemers stromen door naar de diverse hardloopgroepen van de BAV. Deze groepen trainen op zaterdagochtend en enkele avonden.

Praktische informatie
De cursus start iedere zaterdag om 9.00 uur en duurt 5 kwartier.
De eerste drie keer zal er getraind worden vanaf het clubgebouw van de BAV (te bereiken via de hoofdingang Sportpark Ter Eem). Na deze 3 weken wordt de cursus verplaatst naar Kasteel Groeneveld en wordt er getraind in het bos.
De kosten voor de cursus bedragen EUR 30,00. De deelnemer bepaalt na 2 keer of hij/zij definitief mee wil doen.

Wees er snel bij: het max. aantal deelnemers is 25 personen!

Informatie en inschrijving:
John Rapati, Tel. 06 – 51 23 33 67
Carlo Oudebeek
Peter Sänger
Anita Frankena Tel. 06 – 40 30 59 77

E-mailadres: bav-baarn@hotmail.com