Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Junioren BAV leveren strijd tijdens 2e crosscompetitie

Naast de pupillen waren ook de junioren van de BAV aanwezig bij de tweede crosswedstrijd in Amersfoort.

De meiden B junioren stonden als eerste aan de start van dit mooie nieuwe uitdagende parcours van av Triathlon. Iets meer heuvels, meer bochten en plassen, een echte cross dus.

In deze kleine groep van slechts 9 atleten werd er erg snel gestart en lag het tempo meteen hoog. Ina van Woersem moest daarom veel ruimte weggeven en eindigde als 3e. Ook Rohmana Koops moest er flink aan trekken om het tempo bij te houden, maar kon een 6e positie op eisen met direct erachter Shirley Dolman die een 7e positie wist te pakken. Annabel Boonman kon haar race in een mooi constant tempo uitlopen en liep naar een 9e plek.

Bij de jongens junioren C stond Thijs Roskamp als enige van de BAV aan de start. Hij liep zijn eigen race in een mooi tempo en kon in dit geweld met een hoog tempo en hevige concurrentie een 46e positie bemachtigen

Ook bij de meiden C werd er weer snel gelopen, dit kon Dorian Wevers prima bij houden en zij eindigde als 8e. Voor Suzanne Vink en Tamara Went was dit zware parcours ook goed te doen, zij werden 19e en 23e.

Bij de jongens D1 stond er een groep van 40 atleten onrustig klaar en ze vertrokken dan ook weer snel. Het was Jelle van Miltenburg die zich daardoor niet liet intimideren en eiste een mooie 7e plek op. Ook Thijs van Miltenburg kon dit tempo aan en werd 9e. Vlak erachter was het Wessel Terpstra die naar een mooie 14e positie liep. Helaas moest Koen Roskamp na een snel begin zich iets laten terug vallen door een steek in zijn zij, maar hij kon toch een 16e plek bemachtigen. Ook Bas Ostendorp kwam goed mee en liep zichzelf naar een mooie 21e plaats. Op een welverdiende 39e plek was het Pieter Brandsen die het weer presteerde sneller te zijn dan de vorige keer.

Daarna was het de beurt aan de meiden D2 waar Laura van Surksum goede zaken deed en een 12e plek haalde. Met net daarachter op een 15e positie Elise Stijger die laat zien dat ze steeds sneller word en goed voorin mee kan komen. Op een 22e plek was het Sophie de Jong die na een blessure weer goed in vorm begint te komen. Fleur Brandsen wist naar een mooie 29e plek te lopen door een goed opgebouwde race.

Als laatste stonde de meiden D1 aan de start met 2 gemotiveerde BAV atleten. Isabel van de Broek die snel weg was en dit de gehele race goed volhield eindigde mooi voorin op een 15e plek. En ook Winnie de Groot kon dit tempo goed aan, zij eindigde als 19e.