Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Warmte speelt bav-atleten parten in Utrecht

Vorig jaar was het op tweede paasdag 4 graden boven nul en sneeuwde het. Dit jaar liep de temperatuur op naar bijna 20 graden tijdens de marathon van Utrecht. Voor bijna alle toeschouwers ideale temperaturen om aan te moedigen. Menig atleet dacht er iets anders over. Zeker de lopers op de 10 km en de halve marathon kregen het zwaar te verduren. De hele marathon, die om 10.30 al startte kende nog een frisse start. Voor de BAV stonden Ronald Pothuizen en Sacco van Wessel aan de start. Beide heren waren goed in vorm. De verwachtingen waren hoog gespannen. Pothuizen startte vlot en zat ook net zo vlot in zijn kenmerkende ritme. Een mooi strak schema dat hem moest brengen naar een tijd net onder zijn persoonlijk record van 3 uur 10. Helaas bleek de warmte zijn hartslag verder op te stuwen dan de bedoeling was waardoor hij het tempo na 15 km iets moest laten zaken. Dat hij hierdoor net zijn geplande tijd misliep was niet anders. Monter, maar ook vermoeid liep hij na 39 km Utrecht weer binnen. De laatste kilometers werd hij enthousiast begeleid door een kwartet jeugdige bav-atleten die hem net die extra stimulans wisten te geven om het tempo strak te houden. Hij finishte een krap minuutje boven zijn persoonlijk record in 3 uur en 12 minuten. Gezien de omstandigheden een uitstekende prestatie Van Wessel vertrok net zo monter en ontspannen. Helaas startte hij met de nawee├źn van een lastige bilblessure (de zgn Berry-bil). Ondanks massages en veel oefeningen in de laatste weken voor de marathon speelde deze bilspier na 30 km weer op. Verstandig als hij was stapte Van Wessel uit. Hij krijgt in Juni in Amersfoort een nieuwe kans. Op de 10 km verraste Stefan Leeflang vriend, vijand en zichzelf door een geweldig persoonlijk record te lopen. Vanaf de start was hij scherp en geconcentreerd bezig. Hij vertoonde geen verval in zijn wedstrijd en kon tot de finishlijn het hoge tempo verbazingwekkend goed blijven lopen. Zelfs de warmte leek hem geen parten te spelen. Net boven de 37 minuten zagen zijn supporters hem finishen. Ruben van de Waals kon Leeflang nog lang in het zicht houden wat hem automatisch naar een supersnelle tijd bracht. BAV-talent Camiel Kruiswijk koos voor een 5 km. Dit als voorbereiding op de nk steeple waar hij deze zomer op uitkomt. Met zijn tijd van 17.17 was hij zeer tevreden. De ?vorm? zit er aan te komen zoals dat heet. Dezelfde dag koos Hans Oostindi├źn voor een 10 engelse mijl in Krommenie. Het zgn zaans kampioenschap. Hij liet een degelijke 1.19.18 noteren waarmee hij 13e werd in zijn categorie. 42.2 km Ronald Pothuizen 3.12.44 21. 1 km Paul van de wal 1.45.27 Andy van Duinen 1,52.17 Hennie Bosselaar 1.56.28 10 km Stefan Leeflang 37,22 Ruben van de Waals 38,22 Merijn de Klerk 38,57 Tom van Kerkoerle 39,07 Ferdy Oudenbeek 40,53 Nick Leeflang 46,42 5km Camiel Kruiswijk 17.17 Marina Bos 27.15 Rita van Rijssel 27,57