Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Zeven Linden Loop

34e Eemnesser Polderloop bezocht door BAV-ers

Op zondag 26 april jl., werd door de KPJ-afdeling Eemnes de 34 e Eemnesser Polderloop georganiseerd. Er deden 249 hardlopers en wandelaars mee aan deze loop. Het startschot werd gelost door pater Wijnand van Wegen. De opbrengst van deze recreatieve loop is bestemd voor Friersdale, Zuid-Afrika, waar de pater vele jaren gewerkt heeft. Men wil daar twee nieuwe schoollokalen voor de plaatselijke basisschool gaan bouwen. Met deze Polderloop werd 2500 Euro bij elkaar gebracht. Dit geld gaat rechtstreeks naar het project in Friersdale. Bij de gehouden verloting werd de Superprijs werd gewonnen door Remon Berlemon, een gehandicapte jongen uit Rhenen, die logeerde bij zijn Eemnesser familie. Het was een gezellig sportfestijn, met prachtig weer, waarvoor jongeren van de KPJ weer veel werk hebben verzet. Op de 5, 10 en 15 km deden ook enkele BAV-ers mee.Jaap Sonnenberg blijkt, ondanks geringe trainingsarbeid, in een goede vorm te steken. Hij werd winnaar op de ruim 16 km in een tijd van 1:03:59. Mariƫlle van Wegen valt bij deze wedstrijd bij de dames meestal in de prijzen, zo ook dit jaar. Zij liep een mooie tijd van 1:20:58 op dezelfde afstand als Jaap. John de Vries was van plan om dezelfde afstand te lopen, maar vond het, als gevolg van de warmte, na 5,4 km wel genoeg en finishte in 0:29:06. Rita van Rijssel liep na Zandvoort, Utrecht en Hilversum wederom een 5km wedstrijd en kwam in 28.35 over de streep. Dirk Boterenbrood is volop in training voor de solo 50 km van de Eemmeerloop. Hij liep in een ?snelwandeltempo? de 10 km. Ook de jeugd was zeer verdienstelijk tijdens deze loop. Hun prestaties staan vermeld op de website van de BAV.