Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Parcours Wintercup BAV op zondag 11 november verplaatst

Landgoed Pijnenburg in Lage Vuursche (achter Theehuis ’t Hooge Erf) biedt een prachtig alternatief voor de 38ste editie van het Baarnse loopevenement.

Zeer recent werd de organisatie van de Wintercup geconfronteerd met  boswerkzaamheden op en rond het parcours van de Wintercup. Deze zaagwerkzaamheden maken het onmogelijk om de veiligheid van de  atleten te waarborgen. De BAV was genoodzaakt om op korte termijn een alternatief te vinden. En dat is gelukt!

De eigenaar van Landgoed Pijnenburg en de eigenaren van Feel Good TentEvent waren zeer flexibel en enthousiast. Zij hebben er voor gezorgd dat de hardlooptriologie doorgang kan vinden. Er is een prachtig parcours uitgezet voor alle lopers.

De locatie biedt voldoende parkeerruimte voor fietsen en auto’s. Ook horeca, toilet- en kleedruimte is aanwezig. Helaas is het op korte termijn niet mogelijk gebleken om een douchegelegenheid te organiseren.

Een waardig alternatief
BAV voorzitter Bob Heinis is heel tevreden over de nieuwe locatie. “Het was de afgelopen week hard werken, maar het is een prachtige locatie. De heer Per Insinger was zeer coöperatief, hij gaf snel toestemming.”  Ook over de samenwerking met Inez en Ruud Kroon, de eigenaren van Feel Good TentEvent is Bob Heinis zeer tevreden. “Er staat een grote tent waar men iets kan eten en drinken. Ook komt er een vuurplaats. De toeschouwers staan bovenop het parcours, dus voor lopers en bezoekers is het de moeite waard om te komen”.

Sommige afstanden aangepast
D,C en B pupillen lopen 1200m ipv 1300m
A pupillen en D junioren lopen 1400m ipv 1800m
De C1 junioren lopen samen met de D junioren 1400 m en starten niet meer in de Korte Cross
Korte Cross is 4km ipv 3,5km
Recreanten kunnen kiezen uit 2½, 5, 7 ½ en 10 km.
De Sportief Wandelaars en Nordic Walkers starten om 13.35  uur
Voor de wedstrijdatleten blijft de afstand 10 km

Reeds aangemelde deelnemers, BAVleden en atletiekverenigingen worden persoonlijk geïnformeerd.

Ook de wintercupwedstrijden op 16 december en 13 januari 2013 worden op deze locatie gehouden.