Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV junioren behalen de landelijke finale clubteam

Afgelopen zaterdag waren er twee junioren teams van de Baarnsche Atletiekvereniging doorgedrongen tot de gebiedsfinale atletiek voor clubteams.De gebiedsfinale werd bereikt door bij de beste negen teams  uit de competities van Noord Holland en Utrecht te behoren. Zo wie zo al een prestatie op zich.In de gebiedsfinale is het dan de uitdaging om deze te winnen of zoveel punten te behalen dat je naast de zes winnaars van de gebiedsfinale bij de drie ploegen te komen die het hoogst aantal punten hebben gescoord.De BAV was in deze gebiedsfinale vertegenwoordigd met twee jongens teams. Een team met jongens C junioren en een team met jongens D junioren.De jongens C junioren hadden zich op het nippertje, onverwacht, geplaatst voor deze gebiedsfinale. Door dat het niet gelukt was om het team tijdens de competitie steeds volledig te laten aantreden werden niet die punten behaald om mee te doen voor de ere plaatsen.Ook voor deze gebiedsfinale werd het team geconfronteerd met pech vooraf. Een aantal afzeggingen zorgde ervoor dat niet alles optimaal bezet was. Maar de aanwezige atleten, iedereen mag maar twee onderdelen doen, wisten toch een prestatie boven verwachting neer te zetten. Een aantal atleten overtroefden zichzelf met hun prestatie. Dit resulteerde uiteindelijk in een 8e plaatst bij deze wedstrijd. Na een goed gelopen estafette, 7e plaats, was het de beurt voor de hoogspringers. Bas van der Vuurst en Rick Ouderdorp wisten beide de 1,55m te bedwingen. Voor Bas was dit een verbetering van zijn persoonlijk record met 10 cm. Op de 100m kwamen Paul Sluiter, Robin Steinbach en Mark Rigter aan de start. Mark, geblesseerd aan zijn arm, kwam erachter dat je deze wel hard nodig had om een goede tijd neer te zetten. Deze keer was Paul sneller dan Mark. Bij de 800 meter kwam Mark samen met Rico van de Pol en Ingmar de Klerk aan de start. Ingmar en Rico liepen beide een goede wedstrijd. Mark gezien zijn blessures mocht ook niet klagen. Met een 8e (Ingmar) en een 11e (Rico) plaats en een goede tijd hielden ze zich goed stand in dit geweld. Op de 100m horden kwamen Rico en Paul opnieuw aan de start. Voor beiden is dit niet het geliefde onderdeel maar alle onderdelen dienen bezet te zijn om punten te behalen. Door respectievelijk 15e en 18e te worden werden punten binnengehaald. Bij het verspringen stonden Robin en Levi de Jong aan de start. Levi wist met een sprong van 3, 61m zijn persoonlijk record te verbeteren. Robin behaalde met een sprong van 4,70m een 11e plaats. Rick en Paul stonden voor de BAV bij het kogelstoten in de ring. Met een stoot van 9,16m en 7,74m werden Rick en Paul respectievelijk 11e en 16e. Bas en Dylan Jansen stonden bij het discuswerpen in de kooi. Voor Dylan is dit niet zijn wenselijke onderdeel maar door blessures kan hij nog niet aan zijn gewenste loop en springnummers meedoen. Bas werd met een worp van 28,79m 10e en Dylan werd 15e met een worp van 24,55m. Bij het speerwerpen wist Dylan met een 13e plaats net een plaats voor Ingmar te eindigen.Uiteindelijk leverden deze prestaties de jongens een verdiende 8e plaats op. Bij de jongens D junioren waren de verwachting hoger gespannen. Als tweede ging dit team de gebiedsfinale in. Landelijk stonden ze op dat moment op een vierde plaats. Daar alleen maar de nummers één zich rechtstreeks plaatsten voor de finale moest er scherp gepresteerd te worden om er zeker van te zijn dat er op punten door gegaan kon worden als de gebiedsfinale niet te winnen was. De ogen van het team waren voornamelijk op AVA ?81 uit Almere gericht, omdat deze eerste waren geworden in de competitie. Na een aantal onderdelen leek de ploeg uit Almere niet haar dag te hebben. Maar GAC uit Hilversum had zijn dag wel. Tijdens spannende onderdelen bleek GAC met nog twee onderdelen te gaan 19 punten voor de BAV te liggen. Ook Hera, Heerhugowaard, bleef lang in de buurt.Na het speerwerpen, een onderdeel waar Christiaan Spijkers en Martijn Steinbach zichzelf overtroffen met worpen van respectievelijk 32,22m (3e) en 28,88m (8e) (voor beiden een persoonlijk record) was de voorsprong 144 punten. Met alleen nog de sprint was de spanning hoog. GAC liep met zijn atleten een zeer goede sprint. Duidelijk sneller dan de BAV. Nu was het wachten op de punten die dit op zou leveren. De wetenschap was er ook dat 0,1 sec 13,5 punten opleverde. Daar waar de BAV met 2 atleten meer dan 1,1 sec langzamer hadden gelopen dan GAC zouden ze de overwinning aan hen moeten overlaten. Het duurde zeer lang voordat bekend werd wat de uitslag van de sprint was. Uiteindelijk werd het pas bekend gemaakt bij de prijsuitreiking. Hier bleek dat er van de 144 punten voorsprong er nog ongeveer 70 punten over waren. Sven van Maris, Christiaan en Martijn hadden in hun sprint GAC voldoende achter zich gehouden. Sven eindigde met een tijd van 11,7s als 12e terwijl Christiaan er 0,06s langer overdeed en 13e werd. Martijn eindigde als 24e bij de sprint.Sven presteerde ook bij het hoogspringen boven verwachting. Met een nieuw persoonlijk record sprong hij over een hoogte van 1,45m. Hij werd hiermee 3e in de wedstrijd. Luc van Dormolen werd 9e met een sprong van 1,35m. Op de 1000 meter stonden Luc van Dormolen, Luc de Jong en Bebeto Kleintjes aan de start. Luc van Dormolen wist iedereen en zichzelf te verbazen met een scherp nieuw persoonlijk record. Hij eindigde in een tijd van 3.09,21 min op een 2e plaats. Luc de Jong legde met een tijd van 3.19,17 beslag op de 10e plaats. Bebeto, voor het eerst meedoend op een dergelijk groot toernooi, wist de race ook af te sluiten met een persoonlijk record. In een tijd van 3.39,54 wist hij op een 20e plaats te eindigen. Luc de Jong liet bij het verspringen zien dat men altijd rekening met hem dient te houden op dit onderdeel. Met een sprong van 4,48m wist hij een gedeelde 1e plaats te behalen. Koen Zahradnik wist met een sprong van 4,22m een 7e plaats te behalen. Op de 80m horden was Koen ook van de partij. Samen met Emiel Rigter en Baus Verbeek verdedigde hij hier de eer van de BAV. Emiel wist zich in een rap tempo over de horden te bewegen. De klok stond stil op 11,82s. Dit betekende dat hij, naast dat hij 1e was geworden in de wedstrijd, ook de tweede tijd aller tijden van zijn leeftijdsgroep in Nederland had gelopen. Een prestatie met een gouden randje. Je zou bijna vergeten dat ook Koen een zeer goede race had gelopen. In een tijd van 14,45s werd hij 4e in de race. Baus wist zijn persoonlijk record ook met één seconde te verbeteren. In een tijd van 16,05s legde hij beslag op een 16e plaats. Ook bij het kogelstoten wist Emiel de wedstrijd te winnen. Met een stoot van 13,69m werd hij ruim eerste. Thijs Buwalda wist bij het kogelstoten zijn persoonlijk record te verbeteren. Met een stoot van 8,18m werd hij 9e in de wedstrijd. Bij het discuswerpen lukte het Thijs niet om in de buurt van zijn persoonlijk te komen. Met een worp van 18,85m werd hij 10e in de wedstrijd. Max van der Vuurst werd met een worp van 17,18m 13e. Voor Max was het wel een verbetering van zijn persoonlijk record. Met deze reeks goede prestaties werden deze jongens dus 1e in de gebiedsfinale. Een prestatie welke nog geen ander team van de BAV ooit heeft behaald. Vorig jaar haalde de D jongens ook de finale door 2e te worden in de gebiedsfinale. Nu staat de ploeg voor de opdracht om 12 september in Gemert te laten zien wat ze landelijk waard zijn. Op dit moment staat de ploeg landelijk op een 2e plaats achter PAC.Een welverdiend compliment aan de atleten die dit hebben gepresteerd. Ook is een compliment op zijn plaats voor de trainers en begeleiders van deze jongens.Komende zomer moet ervoor gezorgd worden dat een ieder in de juiste vorm blijft.