Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV junioren op vijfde plaats tijdens NK clubteams

Op zaterdag 12 september vond de landelijke finale clubteams voor junioren plaats bij GAC te Gemert. De BAV was hier met het D- juniorenteam jongens vertegenwoordigd.De D junioren waren met 8600 punten als tweede deze finale in gegaan.In de finale deden 9 teams mee. Voor alle duidelijkheid het gaat hier om de beste 9 teams van Nederland in de klasse jongens D 1e divisie. In het totaal begonnen er 60 teams in deze divisie begin dit jaar. Tijdens een zeer mooie dag streden de negen team een sportieve en spannende strijd tegen elkaar. Als snel bleek dat PAC uit Rotterdam een voorsprong ging nemen die door de anderen niet meer in te halen was. Onderaan de lijst was ook duidelijk dat een tweetal teams, door pech, niet meer mee konden doen voor de ere prijzen.Met nog twee onderdelen te gaan streden de overige teams nog voor twee van de ere plaatsen. De onderlinge verschillen bedroegen niet meer dan 300 punten. Punten die snel gewonnen en verloren konden worden bij het speerwerpen en de sprint. Na een goede ronde speerwerpen van de BAV atleten, 30,66 meter en 28,10  meter was er nog steeds kansen op ere metaal. Bij de sprint lukte het de BAV atleten niet om die prestaties te halen waardoor er een medaille inzat. Met een uiteindelijke vijfde plaats, 8475 punten, werd en moest genoegen genomen worden. Dat deden de atleten dan ook met opgeheven hoofd. Opvallende prestaties tijdens deze wedstrijd waren de persoonlijke records van Thijs Buwalda bij het discuswerpen en kogelstoten, Max van de Vuurst bij het discuswerpen, Luc van Dormolen die 1,40 meter sprong bij het hoogspringen en de 15,20 meter bij het kogelstoten van Emiel Rigter. Met deze stoot verbeterde hij wederom het clubrecord en staat hiermee ruim aan kop op de landelijke ranglijst. Hij staat momenteel op de achtste plaats op de Nederlandse ranglijst aller tijden. Al met al was het een dag waar de atleten weer volop sportief genoten, veel ervaring hebben opgedaan en met plezier aan terug zullen denken.Hierbij feliciteren we dan ook Christiaan, Luc, Emiel, Thijs, Max, Luc, Koen, Baus, Sven, Kevin, Bebeto, Martijn, Jochem en Arthur met hun prestatie.Ook willen we de trainers feliciteren met de behaalde prestatie. De atleten werden deze dag verblijd met speciale shirts voor deze wedstrijd. Deze shirts werden gesponsord door de BAV leden Mai Spijkers en Hans de Jong. Later zal er meer info over de individuele prestaties van de atleten vermeld gaan worden