Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Top finale bij BAV pupillen

Afgelopen zaterdag vertrokken er drie pupillen teams naar de finale in Veenendaal. Het bleek een topdag te zijn, veel zon, veel plezier en veel goede prestaties. De jongens C pupillen gingen als laatste de finale in en wisten toch op het podium te eindigen. De wedstrijd begon met de estafette, 4x40m. Koen Roskamp, Isaac Saad en Thijs en Jelle van Miltenburg liepen deze goed, met als resultaat 2 tiende boven het clubrecord. Dat was een goed begin van de dag. Daarna verspringen. De jongens komen steeds dichter bij de 3 meter en Koen en Jelle sprongen er zelfs al over heen. Thijs evenaarde zijn persoonlijk record, Isaac sprong tegen zijn pr aan. Wessel Terpstra had een pech dag met 2 foute sprongen. Ook op de 40 meter sprint werden weer de nodige persoonlijke records verbeterd. Daarna volgde het balwerpen, voor de meeste jongens een makkelijk onderdeel. Wessel verbeterde zijn persoonlijk record met 30 cm. Isaac gooide ruim 7 meter verder en Thijs ruim 3 meter. Koen kwam zelfs verder dan 25 meter. Daarna moesten de jongens zenuwachtig de prijsuitreiking afwachten. Ze eindigden als team op een geweldige derde plaats. De estafette verliep voor de A1 jongens prima. Er werd veel sneller gelopen dan in de laatste competitiewedstrijd en een vierde plaats was de beloning in een sterk deelnemersveld van finalisten. De kop van de wedstrijd was eraf en dat zou enige rust moeten geven bij het kogelstoten. Dit gold helaas niet voor iedereen: Lars Berndsen gooide twee van de drie keer ongeldig. Een keer een voetfout en een keer buiten de bak gegooid. Dat was jammer en uiteraard moest hij zich even afreageren. Bij Ruben Rigter ging het kogelstoten veel beter, want hij stootte iets boven zijn persoonlijk record. Ook Mika Olthoff kon tevreden zijn met een knap persoonlijk record. Het verspringen verliep na een moeizame start steeds beter. Uiteindelijk sprong iedereen boven de 3 meter en Denilson Kleintjes kwam zelfs in de buurt van de 4 meter. Tjaly van Leeuwen en Mika waren beiden vooral op de sprint erg goed en liepen naar een ruim persoonlijk record. Ook Lars had ook nog nooit sneller gelopen op de 60 meter. De jongens waren vooraf als vierde geplaatst de finale binnen gekomen. Met diverse persoonlijke records is deze plaats goed verdedigd en hebben zij ook in de finale laten zien de vierde plaats echt te verdienen. De jongens A2 gingen als tweede de finale in met een hele kleine achterstand op de nummer één. Besloten werd er om met veel risico de wedstrijd te starten. Zo begonnen ze met de estafette die deze jongens zo ongelofelijk scherp hadden getraind. De laatste wissel werd op een haar na gemist en moest dus worden overgelopen. Jammer ? .Ze hadden gegokt en verloren, maar deze jongens kunnen ook incasseren. Bij het verspringen lieten ze hun sterkste kant zien en sprongen de concurrentie eruit, met een persoonlijk record voor David Jansen op de Haar en Pieter Heij. Bij de 60m sprint lieten de jongens weer zien over veel durf te bezitten. Ze probeerden om in het startschot te starten. Dat ging goed, veel scherpe tijden waren het resultaat en een persoonlijk record voor Sven van Miltenburg en Che van der Lee. Als laatste het kogelstoten dat geweldig verliep de persoonlijke records vlogen om je oren met een uitschieter voor Niels Kuil die maar liefst 9.44 m stootte. Op alle onderdelen hadden de jongens de concurrenten achter zich gelaten..op de estafette na. Daardoor werden ze op 53 punten na tweede in het eindklassement. Moegestreden maar vol trots en met een goed gevoel gingen ze weer naar huis.