Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Emiel Rigter 2e plaats op het NK-meerkamp

Afgelopen weekend stond voor Emiel Rigter het NK-meerkamp op programma. Het was zijn derde NK in 3 weken. Emiel had zich voor deze NK als 2de van de 18 beste jongens jun.D geplaatst. Zijn opzet was deze plek dan ook zeker behouden. Dat dat een hele strijd zou worden wist hij van te voren, de concurrentie was groot. Op de eerste dag van de meerkamp was de 80 meter sprint het eerste onderdeel. In een tijd van 10.47 s liep Emiel een persoonlijk record en een BAV clubrecord. Een goed begin van de wedstrijd. Als tweede onderdeel stond verspringen op het programma. Dat Emiel ver kan springen had hij al vaker bewezen maar deze keer lukte het hem niet om goed op de balk uit te komen. Met een sprong van 4.85 m moest hij zich ?teleurgesteld? tevreden stellen. Het laatste onderdeel voor de zaterdag was speerwerpen. Met een worp van 38.59 m zat hij bijna 5 meter onder zijn persoonlijk record. De tussenstand liet zien dat Emiel na drie onderdelen zesde stond. Wetend dat er de volgende dag beter gepresteerd moest worden keerde Emiel, enigszins teleurgesteld, huiswaarts. De volgende dag, uitgerust en met nieuwe energie, was het eerst 80m horden wat op het programma stond. Horden is een van Emiel z`n favoriete onderdelen. Met een tijd van 11.89 s., snelste van allemaal, liep hij zich direct naar een derde plaats in het algemeen klassement. Nu werd het een kwestie van erbij blijven en vasthouden. Het hoogspringen ging gewoon goed. Met een sprong van 1.50 m verloor hij hier geen punten en bleef daardoor op de derde plaats staan. Wel liep hij hierdoor in op de nummers 1 en 2 in het algemeen klassement. Het volgende onderdeel, kogelstoten, zou veel kunnen goedmaken. Met de wetenschap dat hij de week ervoor 15,20 meter stootte gaf hoop. Kon hij die druk aan was de vraag. Met 13.67 meter, wel de verste stoot, leverde het hem net niet genoeg punten op om door te stromen naar een tweede plaats in het algemene klassement. Het laatste onderdeel, de 1000 m, zou als scherprechter moeten dienen of hij 2e of 3e zou worden. Emiel had de opdracht om goed bij de nummer twee van het algemeen klassement te blijven. In de laatste ronde, de laatste 300 meter, zou hij moeten gaan met de opdracht de nummer twee in te halen en voor te blijven. Een hele zware opdracht met de wetenschap dat het niet zijn sterkste onderdeel was. Gehoorzaam deed Emiel wat hem te doen stond. Vanaf de laatste 300 meter zette hij een versnelling in en passeerde zijn concurrent. Met een tijd van 3.10 liep hij een strak persoonlijk record en eindigde hij als 2e in het algemeen klassement. Hij werd 2e met een puntentotaal van 4558. Dit puntentotaal was een persoonlijk record en een clubrecord. Al met al een vreselijk spannende wedstrijd met een hele goede afloop. Emiel kan de laatste weken terug zien op zeer goede prestaties. Een 1e en 2e plaats op het NK individueel. Een 5e plaats met zijn clubgenoten tijdens NK clubteams en 2e plaats op de NK meerkamp.