Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Geslaagd BAV kamp in Zevenaar

Vrijdag 25 September verzamelden zich 100 atleten van de BAV en hun begeleiders om te vertrekken naar groepsverblijf de Panoven in Zevenaar. Nadat de bedden waren opgemaakt en alle ouders een kopje koffie hadden gedronken en waren uitgezwaaid, kon het programma beginnen. Het thema van dit kamp was tekenfilm- en stripfiguren. Het avondspel had daar dan ook alles mee te maken. In een nabijgelegen stuk bos hadden zich verschillende begeleiders verstopt die een bepaald stripfiguur vertegenwoordigden. Als ze werden gevonden kregen de atleten een woord. Er moesten 10 figuren gevonden worden en dus ook 10 woorden. Na de speurtocht moesten de groepen met die woorden een zin maken. Allemaal kwamen ze er achter dat de zin moest zijn: Hiermee start het stripfiguur- en tekenfilm BAV kamp , heel veel lol en plezier dit weekend! Terug bij het kamp stonden de limonade en chips al te wachten. De jongste atleten gingen lekker slapen, de wat ouderen hadden zich echter voorgenomen de hele nacht wakker te blijven. Dat de kampleiding daar niet echt blij mee was laat zich raden. Om 8.30 uur stond het ontbijt geserveerd, compleet met gekookt eitje, en werd er druk gespeculeerd over de rest van het programma. Dat begon om 10.00 uur met het beschilderen van een T-shirt. Er waren 10 groepjes gemaakt die elk een stripfiguur kregen toegewezen. Om herkenbaar te zijn mochten ze dat figuur of kenmerken daarvan op hun T-shirt tekenen. Er kwamen leuke creaties tevoorschijn. Daarna ging de hele groep naar buiten om te beginnen aan de spelrondes. De zeskamp bestond o.a. uit, het vliegend tapijt, zaklopen,met grote ballen een parcours afleggen, de brancardrace en de brandweerhelmenrace In de pauze werden de sportievelingen voorzien van limonade en wat te snoepen. Daarna ging men weer enthousiast verder. Moe, warm en hongerig kwamen de atleten tussen de middag weer het veld af. Gelukkig stond er voor iedereen een broodje knakworst klaar en kon iedereen zijn buik vol eten aan broodjes ham en kaas. De voorraad gesmeerde broodjes ging er dan ook snel doorheen. Daarna was er nog een lekker stuk fruit voor iedereen. Een uurtje pauze moest de atleten weer opladen voor de volgende spelronde. Toen waren er touwtrekken en de lopende A , zaklopen, broeklopen, rups-lopen, 4-persoonsskippybalen blind voetbal. Vooral dat laatste onderdeel zorgde voor veel hilariteit. Met een geblindeerde skibril moesten de atleten een voetbal met een belletje erin zien te raken en in het doel zien te krijgen. Een zeer geslaagde middag! Iedereen was wel toe aan een pauze en er werd al druk geoefend voor de bonte avond. Tussen 18.30 en 19.30 uur kon iedereen aanvallen op de patat en kroketten. Om de vette hap nog wat gezonds te geven waren er gelukkig lekkere komkommers en tomaatjes van de firma Kraay. Alles werd met smaak verorberd.. De spanning begon al te stijgen en dus was het hoog tijd voor de bonte avond. De avond werd aan elkaar gepraat door Naohmy en Majan die dat met verve deden. De openingsact was al meteen een knaller! Twee prachtig aangeklede dametjes, Lotte en Daniƫlle deden een nummer van Chipz, Cowboy. Rick en Wouter waren ware stand-up comedians en lieten de zaal lachend achter. Sophie en Sophie hadden samen al lang gestudeerd op een dansje en dat zag er dan ook prachtig uit. Ook de kaartentruc van David en Pieter werd met zoveel elan gebracht dat niemand begreep hoe hij in elkaar zat. Een 5-tal pupillen, Bodine, Anne, Sophie, Jaqueline en Megan had voor de gelegenheid zelfs een toneelstukje bedacht. Zeer toepasselijk ging het verhaal over een aantal kinderen op kamp. De zaal werd er stil van. Ina en Rohmana wisten weer iedereen in hun ban te houden door hun dans op het nummer thriller van Michael Jackson. Hun choreografie was werkelijk geweldig en ze oogsten dan ook veel applaus. Werkelijk onvergetelijk was echter het optreden van Mega-Mindy met een gastoptreden van Koen en Ronald. Er werd de hele avond nog gespeculeerd over wie de geheimzinnig gemaskerde figuur was die zich als Mega-Mindy voordeed. Er wordt gefluisterd dat het misschien een van de vrouwelijke trainers van de BAV kan zijn geweest, maar dit gerucht kon nog niet worden bevestigd! De jury had het nog moeilijk de prijswinnaars aan te wijzen. Derde werden Ina en Rohmana, tweede Sophie en Sophie en eerste werden Lotte en Daniƫlle. Al met al dus een zeer geslaagde avond. Die nacht was het opmerkelijk rustig en was iedereen schijnbaar zo vermoeid dat men de volgende morgen met veel lawaai wakker gemaakt moest worden. Na het ontbijt werden de tassen ingepakt en de kamers opgeruimd. De tassen werden buiten onder het afdak geplaatst en daarna ging iedereen met lunchpakket op weg. De pupillen gingen zwemmen in het Lentebad in Zevenaar. Van 11.30 tot 14.30 uur werd er heerlijk gezwommen en de kinderen hadden nog veel langer willen blijven,maar helaas de tijd zat er weer op. De junioren gingen in de tussentijd naar Arnhem en kregen daar klimles in een prachtige en professionele klimhal. Helaas reed een van de auto?s verkeerd waardoor een groepje maar heel kort kon klimmen, maar gelukkig is iedereen een keer de wand in geweest. Om 15.30 uur was iedereen weer terug op het terrein en na nog wat limonade en koffie kwamen de ouders hun kroost weer ophalen Iedereen werd gelukkig weer heelhuids afgeleverd. Menigeen viel op de terugweg op de achterbank in slaap. De leiding ziet terug op een enerverend maar ook gezellig kamp. Hoewel er af en toe moest worden opgetreden is het ook weer een genot om te zien hoe de oudere atleten zich ontfermen over de jongste atleten en er een gezellig kamp van maken. Ook het weer heeft zich van zijn beste kant laten zien. Natuurlijk kon het alleen maar een succes worden dankzij de inzet van velen. Vooral de evenementencommissie en de trainers zonder wie dit alles niet kan worden georganiseerd, verdienen een compliment. De sponsors: Firma Kraay, Bakkerij ?T Stoepje, het Baarns reformhuis, slagerij van Boeijen en de Hema danken we voor hun bijdrage. Ook de ouders die ons vervoersprobleem hielpen oplossen natuurlijk hartelijke dank. Volgend jaar doen we graag weer een beroep op jullie!!