Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

Alle BAV jeugdatleten op het podium bij Wolfskamerloop!

Op de prachtige zondagochtend van 25 oktober liepen 4 pupillen en 3 junioren van de BAV mee met de Wolfskamerloop te Huizen.Als eerste gingen alle jongens pupillen van start. Bij de start stonden Denilson Kleintjes en Thijs en Jelle van Miltenburg gezamenlijk voor aan de start.
Bij de start zetten de heren gelijk een sprint in en al vlug liep Denilson aan kop met vlak erachter Thijs. Jelle werd bij de start geïntimideerd door al die rennende jongens en kwam wat trager op gang. Toch wist hij het goed in te halen. Zij moesten 1,2 kilometer lopen, alle kinderen tot en met 11 jaar. Op de terug weg lag Denilson op kop. Helaas werd hij vlak voor de finish ingehaald door een andere jongen. Overall werd hij wel 2e. De drie jongens waren te laat voor hun prijsuitreiking omdat ze naar de race van hun broers stonden te kijken. Toch mochten ze naderhand nog op het podium. Thijs was 1e geworden bij de C-pupillen en Jelle 3e. Denilson was 2e geworden van de A1 pupillen. Lotte de Jong liep mee bij de meisjes op de 1,2 kilometer. Ze had een goede start en ook een fantastische race. Ze liep heel soepel en het leek haar gemakkelijk af te gaan. Ze kwam met een enorm gat voor alle andere meisjes over de finish. Lotte is dus overall eerste geworden en bij de A1.Daarna waren de junioren vanaf 12 jaar aan de beurt voor de 2,3 kilometer. Sven van Miltenburg wilde graag de 2,3 kilometer lopen om te oefenen voor de crosscompetitie. Nu hij naar de junioren gaat, worden de afstanden langer en dit was een mooi moment om aan de langere afstand te wennen. Hij is echter nog maar 11 jaar maar na overleg mocht hij toch met de 12 jarige meelopen.Aan de start stonden drie BAV junioren, Luc de Jong, Bebeto Kleintjes en Sven. Ze startten alle drie zeer scherp en het eerste stuk liepen ze zij aan zij bij de top vijf. Na 1800 meter kwam Luc als derde het bos uit met vlak daar achter Sven. Nummer één en twee waren beide C-junioren die een grote voorsprong hadden maar Luc liep een fantastische race. Hij wist zijn tempo tot het einde goed vast te houden. Sven heeft ook een zeer goede race gelopen want hij werd vierde overall. Het was bij de prijsuitreiking een prachtig gezicht om een volledig geel podium te zien. Want bij de D1-junioren werd Luc eerste, Sven tweede en Bebeto derde.Alle BAV atleten hebben een uitmuntende prestatie neer gezet; alle zeven in de prijzen!