Over de BAV Hardlopen Start to Run Jeugd Lid worden Wandelfit

Droomtijd voor 125e halve marathon voor Hans Oostindiën

Het is zaterdagnacht 02.00 uur als 1400 atleten starten  voor hun halve marathon (21.1 km). De locatie is Delft, thuisbasis van av de Koploper. Deze atletiekvereniging organiseert iedere 5 jaar de Klaas Vaak Droomtijdloop. En een droomtijd loop je hier. Door het teruggaan van zomer naar wintertijd zijn de atleten in staat om hun halve marathon een uur sneller te lopen dan normaal. En wie wil dit nu niet een keer meemaken.

Zo dacht Hans Oostindiën er ook over. Zijn 125ste halve marathon zou een speciale worden. Samen met de andere atleten startte hij keurig op tijd voor deze mooie loop. Het parcours, twee ronden van 10.5 km liep afwisselend door het centrum van, het inmiddels rustige, Delft en door de Delfste hout. Op de donkere stukken was het parcours verlicht met honderden fakkels en vuurkorven. Bewoners langs het parcours hadden huizen verlicht en moedigden de atleten enthousiast aan. Een licht beschonken student wist ook vele harten te stelen met zijn ludieke  aanmoedigingen. Allemaal ingrediënten voor Oostindiën om er eens flink tegen aan te gaan. En in zijn bekende stijl liep hij ontspannen een tijd van 51.27. Dat kan je met recht een droomtijd noemen. Beloond werd hij met een prachtige oorkonde en een dagrugzak die hij goed kan gebruiken.

6 minuten hiervoor finishte Jos Hakvoort in een tijd van 44.27. Hij liep de wedstrijd echter niet alleen maar in estafette vorm samen met Emmie Postma, zij finishten als 15e in het estafette klassement en waren daarmee bijzonder tevreden. Tevreden togen ook zij zondagmorgen vroeg huiswaarts!!