Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV lopers vormen een lang geel lint door Baarn

Zaterdag 3 september, de dag van het Cultureel Festival liet ook de BAV zich niet onbetuigd. Op initiatief van Jannie Buunk en Rob van Ginkel werd besloten om de gebruikelijke zaterdagochtend training van de recreanten niet te laten starten vanuit Groeneveld, maar voor dit keer vanaf het BAV Clubhuis op het sportpark.

Ook diverse niet-BAV leden deden gezellig mee. Begeleid door een lekker zonnetje liepen alle groepen gezamenlijk de door Jannie Buunk bedachte Lint 10 route langs de diverse verzorgingstehuizen in Baarn. De BAV wandelaars waren eveneens van de partij, waarbij ook een aantal cliënten van Amerpoort enthousiast meeliepen.
De ongeveer zeventig lopers en wandelaars zwaaiden enthousiast naar de bewoners van de diverse tehuizen, die blij verrast terug wuifden. De bewoners van De Blinkert waren ondanks het vroege tijdstip collectief naar buiten gegaan en moedigden de lopers uitbundig aan. Bij de Wilhelminavijver was een rustpauze ingelast; de warmte eiste zijn tol en de recreanten konden het aangeboden water zeer waarderen. Op dit punt splitste de route zich: de 10 km lopers gingen richting kippenbruggetje en de 5km lopers denderden de Nassaulaan af. Bij het BAV clubhuis kwam iedereen weer bij elkaar en werden de lopers enthousiast ontvangen door Jannie en Rob. Iedereen werd getrakteerd op een koel drankje en diverse versnaperingen. Na afloop kregen de deelnemers ook nog een echte ‘goody bag’ om daarna weer tevreden huiswaarts te keren. Wie weet het begin van een mooie looptraditie?
De BAV wil hierbij de volgende sponsors hartelijk danken: de Rabobank, de Smaak van Echt, Sportze, 't Stoepje, Petershof, C1000, Hema, DA, pedicure Marianne Wolf en Functionele Training Baarn.


Het lint BAV-lopers langs de Eemnesserweg (foto: Peter Bakker)