Over de BAV Hardlopen Jeugd Lid worden Wandelfit BAV Wintercup

BAV-atlete Josien Zwanikken op zoek naar ultieme uitdaging

Afgelopen week is BAV-atlete Josien Zwanikken, samen met een vriendin voor de begeleiding, vertrokken naar Chamonix in de Franse Alpen, om daar op vrijdag 26 augustus 2011 te starten bij de “Ultratrail Du Mont-Blanc”. Onder startnummer 7025 doet zij daar mee aan de CCC – race (Courmayeur Champex Chamonix). Zij heeft een lange voorbereidingsperiode achter de rug, die gepaard ging met wat ups en downs, als gevolg van blessureleed. Niets heeft haar echter weerhouden, om toch deze geweldige uitdaging aan te gaan.

In totaal verschijnen er 1.800 atleten aan de start, die vanaf 10:00 uur in drie groepen is gepland. Een uithoudingsproef over 98 km, met het overwinnen van 5.800 meter hoogteverschillen, hebben zij dan voor de boeg. Om deze uithoudingsproef te voltooien mogen de atleten maximaal 26 uren onderweg zijn.

Tijdens deze tocht zijn er slechts een 12 tal ravitailleringplaatsen (semi-zelfverzorgend genoemd). Slechts op een beperkt aantal plaatsen mogen er begeleiders op het parcours.

De eerste kilometers brengen de atleten al snel op een hoogte van ruim 2.500 meter met uitzonderlijk mooie panorama’s op de Mont-Blanc en de Grandes Joresses. De Grand Col Ferret is dan de toegang tot Zwitserland.

Josien heeft 1 keer eerder aan deze inspanningstocht meegedaan, maar moest toen helaas na ca. 70 km de pijp aan Maarten geven.

Haar loopmaatjes bij de BAV hebben haar tijdens de trainingen al geprobeerd moreel te steunen en hopen dat hiermee nog een keertje extra te onderstrepen.

Iedereen, die haar wil volgen en genieten van de prachtige beelden, kan dat op de website van de organisatie (www.ultratrailmb.com).